25.11.08

Сандвичи с пастет от извара и краставица


Продукти за 10 сандвича: 250 г. извара, 1 кафена чашка прясно мляко, 50 г. краве масло, 300 г. краставица (прясна), ким или черен пипер, сол на вкус, 500 г. хляб.
Изварата се разбива заедно с разтопеното масло и млякото. Прибавят се предварително леко запеченият и счукан ким или смлян черен пипер, солта и 2/3 от ситно нарязаната краставица. Сместа се разбърква добре. Хлябът се нарязва на филийки и се намазва с приготвения пастет. За украса се използват тънки кръгчета от останалата краставица, радиално срязани и спирално извити.
Добър апетит!

Остатъка от статията тук

6 коментара:

Sahrazada каза...

Съжалявам, че не мога да добавя картинки към тези рецепти, но когато потърсих изображения със сандвичи намерих само хамбургери и дюнери. Храни, които Шехеразада не одобрява и не препоръчва. Пици също.

Анонимен каза...

Мила Шехеразада много добра идея да дадете рецептите в пропорции за 10 сандвича, така с дъщеря ми се учиме и да смятаме, освен да готвиме. Изчисляваме какви продукти ще ни трябват за два или за три сандвича.
Поздравления!

Анонимен каза...

незнам дали Шехерезада е обичала торти.Но аз много обичам и след сандвича бих си хапнала.Ето и рецептата.3пакета обикновенни бисквити.Прясно мляко.малко кафе,плодове от компот.За крема 3 яйца,3лъжици супени брашно и 1.25лпрясно мляко.Сваряваме крема като внимаваме да няма бучки/това е най-трудно/после заповаме да редим бисквитите като всяка е предварително натопена в мляко и кафе след това мажем крем и слагаме плодове.и така редим докато има бисквити.Сега идва най трудното да изчакаме 2 часа докато е готова.А сега започвам да похапвам и Вие с мен ;)

Sahrazada каза...

Благодариме на малката ни приятелка за хубавата торта. (:
Още повече, че днес тя има рожден ден. Да си жива и здрава слънчице и много усмихната.
Честит празник и на мама Веси!

Анонимен каза...

Сандвич със сирене и печена чушка
Трябват ви-хляб печени чушки сирене масло прясно бляко, яица и магданоз.
Сиренето се изкисва и се намачква разбивате с маслото и млякото. Мажете върху филиите отгоре слагате една или две печени и обелени чушки. Окрасявате с кръгчета от твърдо сварените яйца и листа от магданоз.

Анонимен каза...

Грамажите за рецептата на Нанук са: половинка хляб за тостер, 150 грама сирене, 50 грама краве масло, 2 супени лъжици прясно мляко (а не бляко :)), 2 яйца и магданоз на листа.

Публикуване на коментар