4.12.08

Сандвичи със сирене и орехови ядки


Продукти: 175 г. сирене, 50 г. краве масло, 20 ореха, 2 червени пиперки Капия, 150 г. прясна краставица, 500 г. хляб.

Маслото се разбива до пухкавост и към него се прибавя добре намачканото сирене. Със сместа се намазват филийките. Отгоре се поръсват смлените или счукани орехи. Сандвичите се украсяват с тънки кръгчета от опечената и обелена пиперка, оформени на спирала.

Остатъка от статията тук

1 коментара:

Анонимен каза...

Боряна,
Вече избрах име на ресторанта си. Не съм те включила в списъка на поканените за откриването. Поканите ми са адресирани само до ловци, защото ресторантът ми ще се казва ”ЩЕ ТЕ ГАЗИ МЕЧКА”. Разбираш, че мястото ти не е там, нали?
Но вторият ми ресторант ще носи твоето име ”БОРяна”. Заслужаваш го, защото само ти каза добри думи за моят ученик Мечо-кулинар в един толкова труден за него момент. Освен това, името ти ми напомня боровите гори на моето детство и сякаш долавям аромат на борова смола.
Първата рецепта от бъдещата си книга посвещавам на твоите деца:
ДОМАТЕНА СУПА(СТУДЕНА)
Продукти за 5 порции: 1 чаена чаша доматено пюре, 5 чаени чаши студена вода, 1 чаена чаша настъргано сирене, 5 скилидки чесън, 2 супени лъжици растително масло, ½ връзка копър, 1 чаена лъжичка захар, сол и черен пипер на вкус.
Начин за приготвяне: Чесновият лук се разделя на скилидки, които се почистват, измиват се, поставят се в хаванче с малко сол и се счукват. Отделно в дълбок съд се изсипва доматеното пюре. Разбърква се с вилица и се прибавя водата, а след това и счуканият чесън, солта, захарта, черният пипер(смлян), копърът(предварително измит и наряван на дребно), растителното масло и половината от сиренето. Всяко се разбърква добре. При сервиране на супата в супените чинии се поръсва останалото сирене, което предварително е настъргано с помощта на ренде в отделна чиния.

Забележка: Порциите са 5, защото 4(за твоето семейство) + 1(за амазонката Юлиана) = 5 порции.

Публикуване на коментар