14.12.08

Сандвичи с месо от пушено пиле



Продукти: 500 г. пушено пиле, 50 г. краве масло, 1 кисела краставичка, 1 яйце, 5 маслини, сол, магданоз на листа, 500 г. хляб.
Филийките се намазват с маслото. Отгоре се поставя обезкостеното пилешко месо и се украсява с резанчета от твърдо свареното яйце, краставичката, листата от магданоза и маслините, предварително изчистени от костилката.

Топли сандвичи с извара

Продукти: 250 г. извара, 2 яйца, 50 г. краве масло, ким и сол на вкус, 500 г. хляб.
Филийките се намазват най-напред с маслото, а след това с разбитата заедно с яйцата, солта и кима извара. Запичат се във фурната и се поднасят топли.

6 коментара:

Анонимен каза...

В предходната рецепта ви обясних как се приготвя “Сандвич по мечешки”, но пропуснах да посоча начини за набавяне на необходимите продукти.
Един от тези начини можехте да научите на 19.01.2009 от Netinfo:

“Мечка уби жандармерист в Румъния

В окръг Ковасна живеели над 600 екземпляра, които често влизали в населените места, за да търсят храна.
Румънски жандармерист почина, след като беше нападнат от мечка в окръг Ковасна в Централна Румъния, съобщи агенция Аджерпрес.
30-годишният мъж бил нападнат от мечка в неделя, когато се прибирал пеш от хижа заедно със свой приятел. Другият мъж е успял да избяга и да потърси помощ. Председателят на асоциацията на ловците в Ковасна Ласло Бела обясни, че броят на мечките се е увеличил значително заради добрите условия в района.
Той посочи, че в окръга, който се намира в Трансилвания (Източните Карпати) и е населен предимно с унгарци, живеят над 600 екземпляра, които често влизат в населените места, за да търсят храна.
Бела обясни, че повечето мечки спят зимен сън по това време на годината, но е възможно причина за инцидента да това, че двамата мъже са минали много близо до бърлогата, в която е имало и малки мечета.
През последните години нападенията на мечки не са рядкост в района. Мъж, който беше нападнат от мечка преди няколко години, претърпя 67 операции в страната и чужбина, а друг спаси живота си по чудо, напомня Аджерпрес, цитирана от БТА.”

Малко допълнение към коментара:
1. От материала в “Нет Инфо” не става ясно за какво му е била пушка на мъжа? Да се подпира на нея при изкачването ли? Тая неяснота ме води към предположението, че мъжът не е бил жандармерист, а е бил ловец “под прикритие”?
2. Нищо не се споменава за съдбата на мечката, но аз със радост съобщавам на заинтересуваните, че мечката веднага е преплувала Дунава и е вече у нас. Скоро ще организира обучение на мечки-кулинарки. Дори ще издаде сборник рецепти за приготвяне на “Ястия от ловджийско месо по мечешки”, тъй като българските ловджии не се различавали от румънските. Обявила е и конкурс за име на ресторанта, в който ще предлага тези деликатеси.

Sahrazada каза...

Здравей Мечо-кулинар, тъй като вие с Лисичето и другите обитатели на Свободния свят живеете при други закони (т.нар. Природни) не бихте могли да знаете цитираното по-долу и за това не ви се сърдя. Но предвид обстоятелството, че в това сайтче няма да поставим линк към тази или друга информационна агенция е добре да се придържаме към авторските статии, материали и приказки, а не към копираните такива! Правя тази забележка съвсем добронамерено (за сега).
Благодаря за разбирането!

..."Разрешава се заглавие и/или параграф от текст от уебсайта да бъдат използвани в обема и вида, предоставени чрез RSS канал на съответния раздел на уебсайта, при условие, че това не причинява вреди за "Нет Инфо.БГ" АД и/или неговите партньори и техните услуги, при ясно текстово обозначаване на името на "Нет Инфо.БГ" АД и посочване на линк към уебсайта на "Нет Инфо.БГ" АД и/или неговите партньори, на който е публикуван целия материал и от който текстовете са копирани..."

Анонимен каза...

Коментара на Мечо-кулинар към статията е много хубав! Това показва, че той (тя) има добра основа за писане на собствени статии. Считам, че децата трябва да бъдат насърчавани да правят авторските си материали. А преписването наистина не е добра идея.

Мечо-кулинар с нетърпение очакваме следващите ти статии за новия мечешки ресторант, за мечките-кулинарки и за книгата, която ще бъде издадена с мечешките рецепти.

Анонимен каза...

За всичко си права, Шехеразада, виновен съм! Когато някой отиде в чужда страна(държава), е длъжен да спазва законите на тази страна. Аз бях на твоя територия, а не спазих законите, които са валидни за тази територия. Дори според Наказателния кодекс незнанието на закона не ме оневинява.
А сега ме погледни. Грешка! А сега си ме представи: Стоя на задни лапи(едната виновно рови пръстта), предните ми лапи са свити една до друга пред гърдите(като в поза"слуш"), главата ми(тая глупава глава!)е наведена надолу с поглед, забит в земята. Какво друго може да значи това освен, че съзнавам какъв гаф съм направил и дълбоко съжалавам за стореното.
Моля те само за едно: не ме гони от царството си!

Sahrazada каза...

:-) Не се тревожи Мечо-кулинар! Нека да си отворим книжката и да си прочетем урока...

"- А сега, Пух - каза Кристофър Робин, - къде е твоята лодка?
- Трябва да ти кажа - говореше Пух, като слизаха към брега на острова, - че тя не е обикновена лодка. Понякога е Лодка, а понякога е по-скоро Инцидент! Зависи!
- От какво зависи?
- От това, дали си отгоре, или отдолу.

Не съм казал, че няма да се случи Инцидент сега - имайте го предвид! Смешно нещо са Инцидентите: никога не се случват, преди да се случат!"

Мечо Пух

А сега да похапнем, че тези инциденти отварят апетит. И да ги забравим, защото развалят храносмилането. :) За да не ядосваме мечките-кулинарки да си направим сандвичи с орехи и извара.

Анонимен каза...

Шехеразада,
Цяла нощ мислих за лодката-инцидент на братовчеда си. И на сутринта с ужас разбрах, че същото важи и за разликата межу “алигатор-джет” и “алигатор-инцидент”. А една моя позната амазонка се кани да прави шницели от алигаторски бут. Вероятността да попадне на “алигатор-инцидент” е 200%.
Чувствувам се ужасно изморен от позата ”слуш”, но заминавам спешно за Амазония. Дано да пристигна навреме!

Публикуване на коментар