1.12.08

Дева - здравият разум


Преди много време ми беше попаднала забавна хумористична статийка за това какво би отговорила всяка зодия на провокативно предложение в стил “Здрасти, маце! Искам да те чукам!”. Искрено се смях на отговорът на Дева и на една друга зодия, за която ще спомена, когато му дойде времето.

Не заради друго, а защото въпросните отговори много добре описваха типични поведенчески модели на въпросните люде и извън сферата на секса и неприличните провокации. Та отговорът на Дева според онази вестникарска изрезка беше: “Добре, но само ако си сложиш два презерватива и си вземем душ преди и след това.” Дева винаги се презастраховат - ако ви трябва пунктуален човек, вгледан в детайлите толкова, че дори перфекционизмът на Телците бледнее определено нямате друг избор в каталога.

Нужна ви е Дева. Те ненавиждат всяко неподредено нещо, всички разпуснати, разпилени неща, отношения или поведение. Не понасят неясните ситуации, безкрайните промени, вятърничавите хора, безплодните фантазьори и всяко нещо, което не е прекарано през центрофугата на разума. СТОП!Това е квинтесенцията на тази зодия! В разни други зодиакални есета можете да намерите, че девизът на Дева е “Аз анализирам!” или “Аз разсъждавам!”. Те точно това правят непрекъснато.

Подобно на земните си братовчеди Телците, които си нямат планета-закрилник и са осиновени от Венера, която ги изпълва с емоционална чувственост, Девите също са сирачета - осиновени от пресметливия Меркурий, закрилника на Близнаците. Каква пародия нали? Девата, за която Близнаци са твърде въздушни (спестяваме думичката вятърничави от дипломатичност, която обаче никак не е характерна за Девите - предупредени сте!) се закриля от тяхната планета.

И докато Меркурий дарява Близнаците със ум, стил, дар-слово и пъргаво въображение, то за Девите е оставил здравият разум, пресметливостта, аналитичността и мисленето. Нали знаете какво е клъстер? Няколко компютъра, вързани заедно за да обединят изчислителната си мощ.

Същия ефект можете да постигнете с няколко Деви в една стая, стига да ги накарате да си говорят… Девите, често са мълчаливи, а когато се разприказват може и да не изпуснат точно най-премерените думи. Всъщност страдат от излишна бъбривост точно, когато не трябва, а именно когато обсъждат недостатъците на другите. Твърде чувствителните хора могат доста често да бъдат неволно наранени от Дева и то не защото Дева им има зъб. Просто трудно надяват маски и са болезнено-откровени - всъщност ако не искат да ви кажат какво мислят за вас има точно два варианта - единият не ви харесват, но пък ви уважават и затова ще си спестят мнението си, а другият - много ви харесват, но никак не ги бива с комплиментите.

Силата им е другаде - логиката, разумът, планирането, прагматичността. Не им се сърдете ако в някакъв емоционален за вас момент Дева се държи като безчувствен пън и пресмята дивидентите от акциите си или пък как да си купи нов MP3-плейър, докато вие току-що сте си счупили токчето на най-любимите си обувки и ви се плаче неудържимо. И най-неправилното нещо е да му измрънкате, че е дърво - отговорът ще бъде: “Е и какво толкова - това е само едно токче, по дяволите”. Дева са интелигентни, умни, търпеливи, но бурните неовладяни страсти ги притесняват - това не са техните води - нещо повече - изглеждат им несериозни. Трудно ще заинтересувате Дева с емоции тип мексикански сериал. Те обичат умерените неща, умерените емоции, реда и чистотата. Пак СТОП!

Чистотата е нещо, което са позиционирали в еталон. Дева са големи чистофайници. Няма да вкарате девойка Дева в леглото си, ако не сте сменили точно преди нея чаршафите. Освен това е добре да се изкъпете заедно - едно, че е секси и предразполага Девите да се поотпуснат - а друго, че въпросната Дева ще може лично да контролира хигиенния процес. Мъжете Дева сигурно притежават най-розовите (чак немъжествени) пръстчета на краката, които сте виждали - нищо чудно и да ходят на процедури за такива неща. Дева са суетни - да и мъжете!

И докато огненият Лъв, за който си приказвахме преди месец, обича разкоша, удоволствията и разхищенията, Дева е знака на скромността. Разсъдливостта им изкристализира в пестеливост, понякога дори дребнавост и стиснатост. Едни пуританчета просто. Но е похвален стремежът им към съвършенство и упоритостта им да учат другите. Навярно Дева са едни от най-добрите педагози.

В никакъв случай не мислете Дева за скучен знак - да наистина - те често водят почти монотонен живот, без много поезия и хващат морска болест при всяко житейско вълнение - но в същия момент те са здраво стъпили на земята, внушават доверие и респект и са чудесни служители. Ако търсите сигурност земната Дева е вашата пътеводна светлина. Може от време на време да е нужно да ги побутвате за да ви съдействат за нещо щуро или да го извадите от позата му на замислен сфинкс, но какво пък - никой не е идеален.

Ако обаче търсите реки от романтика, луди изненади, безкрайна отдаденост и кофи с емоции, навярно не точно от посоката на Дева ще потекат такива неща - те са сериозни хора, доста често идеалисти в основата си и духовно надарени хора. Вгледайте се в тях - почти във всяка Дева дълбоко дреме един източен мъдрец-учител.
Дева, често се тревожат за нещо - и това е нормално - той/тя е обмислил всички потенциални развития на проблема и не може да не се тревожи за последствията. Дева трудно стои на едно място - по-типично е да крачи из стаята - така се мисли по-добре. Някои Деви от нерви може да направят дори язва. А други кариера - Тодор Живков беше Дева…

Любовта на Дева е истинска, макар и понякога да ви си иска да ви я засвидетелстват по-топло и по-често. Те не си падат по състояния на загубване на ума - идва им недостатъчно стабилно ;-) Владеят страстите се и често така свалят мацки - коя жена ще устои на мисълта, че някой си отсреща е безразличен към нея. Той всъщност не е, но заради любовта не смята да забрави работата си, кариерата, спокойствието. Трудно сключват и брак - нали все много мислят.

Момичетата Деви пък често са срамежливи, но не очаквайте да не са наясно за птичките и пчеличките - не се заблуждавайте от името на зодията - тези девойки могат да ви купят и продадът преди сте се усетили. Сексът на Дева е спокоен и нормален - не ги провокирайте с нестандартни неща, за да не ги уплашите. Те са уравновесени хора - дори в леглото! Дева често са красиви хора - хубостта им е земна и естествена и се впечатляват от чар и грация. И познайте още от какво… точно така - от трезв ум и разсъдливост. Няма смисъл да впечатлявате Дева с лукс - не че не обичат лукса, но рискувате да ви вземат за прахосник.

Мъжът Дева е готин, фин, изтънчен и умен господин, който предпочита момичетата да го преследват, отколкото той да гони някоя ефирна госпожица. Понякога е нервен и критичен, но в общия случай с любопитство оглежда света наоколо и се опитва да го подреди по свой вкус. За него връзката и семеството е дълг и отговорност. Чудесен приятел е, но за романтиката ще трябва да се понапънете лекичко. И да бъдете точна на първата среща, за да има и следваща. Провокирайте го, но без да го вадите от равновесие - не винаги е лесно, но няма лесни неща на този свят. Трябва да положите някакви усилия…

Сещам се за един свой приятел Дева - докато неговата бъдеща съпруга (тогава още само колежка) въздишаше по него - той дори не загряваше, че момичето (също Дева) има сериозни чувства към него. Занимаваше се с учене, с участия в рок-групи, дори се зазяпваше в други момичета, докато тя тихо и предано присъстваше около него. Трябваше да минат две-три години за да стопли човека, че не гледа в посоката, в която е нужно, после още една за да си напаснат протокола на общуване и да се огледат един в друг и след това след още година се ожениха. Сега вероятно вече са с усещането, че са родени един за друг - любовта им е стабилна, нормална и истинска - каквато само две Деви могат да сътворят.

Жените Дева са най-разумните момичета в зодиака - понякога може да ви се сторят заядливо-дребнави и малко студени, но всъщност чувствата и са не по-малко силни от тези на всяка друга жена. (Има и една друга важна черта - постоянни са - спомнете си за момичето Дева от предходния параграф.) Просто тази ги държи под много строг контрол. Тя е истинска дама и се очаква да се държите подобаващо. Внимавайте! Тя е умела флиртаджийка - толкова умела, че може и да не усетите как нещо ви се е случило. Дева е отлична съпруга и майка, въпреки че със сигурност се омъжва късно и търси стабилен и умен мъж. Гозбите и са вкусни, домът подреден, а дечицата чисти, спретнати и много добре възпитани.

Е, понякога може да ви изнерви с манията си за ред и чистота, но пък когато е влюбена ще ви прощава всичко, че дори (не е за вярване) не вижда и недостатъците ви. Нали се сещате какво имам предвид:
- О, аз не съм никаква чистофайница. В къщи е ужасно разхвърляно и неподредено. Направо ужас! Другият път почти можете да сте сигурни, че това е някоя Дева. И се вгледайте хубаво - навярно е дребничка, но хубава, (Дева остарява бавно и късно), направо е красива, грациозна и женствена. Спалнята ви винаги ще ухае на чисто, прозорецът отворен за чист въздух, а децата са заспали отдавна. Никъде няма да намерите жена, която толкова внимателно да оглежда всички детайли. Вие какво всъщност повече искате?

3 коментара:

Анонимен каза...

Много хора са родени под знака на "ДЕВА" и сигурно се различават по характер, но това тук описва точно мен (родена съм на 14 септември).
Благодаря!!!

Компрометираната Дева каза...

А-а-а, компроматът, който сте публикували в този сайт на 29.04.2009 г. в "Пътуване в Космоса" надхвърля границата на търпимостта ми! Съзвездието ми имало черна дупка и то не една?! Който знае какво е черна дупка, ще разбере обидата ми. А който не знае, да прочете статията”Черните дупки” пак в този сайт. Е, аз такава ли съм : “изкривяваща” и “всепоглъщаща”? Няма да го понеса....

Но ако ще развяваме факти и аз имам какво да кажа: Знаете ли астрономите къде откриха най-голямата наблюдавана досега черна дупка във Вселената? Къде ли? Хм, в съзвездието ...РАК! Според съобщение на Би Би Си от 12.01.2008 година:
”Космическият обект има маса 18 милиарда пъти повече, отколкото нашето Слънце. Това е 6 пъти повече от досега известния рекорд. Дупката рекордьор обикаля около друга черна дупка с по-малки размери, което е дало възможност на астрофизиците да определят масата й с доста голяма точност. Тази двойна система захранва с енергия квазера OJ287 в съзвездието РАК. Квазерът е относително компактно по размер скупчване на материя, излъчващо огромно количество енергия. OJ287 е ярък "фар" във Вселената и е доста подробно изучен. Квазерът на всеки 12 години излъчва два мощни светлинни сигнала. За първи път тази пулсация бе регистрирана през 1994 и 1995 година, а след това - през 2005 - първият сигнал от втората двойка. Разбирането, че системата има бинарен (двоен) произход, позволило на астрономите не само с голяма точност да измерят масата на голямата черна дупка, но и да проверят теорията на Айнщайн в условия на свръхмощното гравитационно поле, съществуващо между двете черни дупки.”

Ето къде трябва да насочите интереса си! А моите скромни черни дупки оставета на заден план!

Юлияна каза...

Аз пък като представител и главен управител на Съзвездие РАК съм очарована да разбера, че съм “изкривяваща” и “всепоглъщаща”, както и че огромната черна дупка в Съзвездие РАК притежава "свръхмощното гравитационно поле"! Разбираемо е възмушението на Девите (здрав разум) и още по-разбираема е радоста на Раците (в черните дупки здравия разум не вирее :), там имаме други по-мощни закони, които надхвърлят здравия разум. А сега отивам да разбуня малко гравитационите цунамита из Съзвездие РАК, ако има смущения по другите Съзвездия не се безпокойте, всичко е под контрол.

Публикуване на коментар