1.12.08

Рак: Цвете от Луната


Колко често поглеждате към Луната? Забелязвали ли сте как всеки път тя е някак различна - понякога ви се струва, че ви се смее, друг път е обвита в тайнственост или меланхолия. Дори Земята и е подвластна, оставяйки отговорността за приливите и отливите на Луната. Не може да не сте чувствали и върху себе си влиянието на това загадъчно небесно тяло.

При това съвсем не е нужно да сте зодия Рак. И се опитайте да се поставите на мястото на тези хора, които са се родили точно под нейното влияние, което ще ги закриля до края на дните им. Рак е най-необичайният знак от зодиака. За жалост не е изобретен компас, който да ви ориентира в лабиринта на душевността на тези толкова интересни хора.

Добре, че можем да поглеждаме към Луната и да се опитваме да разберем какво им се случва. И мъжете и жените от зодия Рак сякаш се пробуждат с раждането на всяка нова луна и всеки ден стават все по-дейни и бодри, докато тя пораства. Около пълнолуние може да се превърнат в абсолютни откачалки, а когато Луната започне да намалява, сякаш униват и търсят утеха, уют и закрила. Тези лунни човечета са сякаш от друга планета, притежават много дълбока и ранима чувствителност и често ви се струват затворени в себе си, сякаш като Малкият принц са попаднали на странно и необичайно място, което не познават.

Всъщност това е колкото вярно, толкова и заблуждаващо. Ако трябва с точно една дума да се опише Рак, то това е думата интуиция. И навярно именно тя им помага да знаят прекрасно къде се намират и какъв е този свят около тях. Рак имат съвършено чувство за преценка и макар подходът им да минава през някакво неясно кълбо от интуиция и чувствителност то изводите, до които успяват да стигнат са много по-точни от тези на много прагматични реалисти.

Това са изключително богати вътрешно хора. Рак е интроверт - той носи дълбоко скрито в себе си своята същност, емоции и душевност. Трудно се разкрива пред другите и доста често е сдържан, плах и стеснителен като характер. Дори тези Раци, които много приказват, хихикат се глупаво, подскачат от тема на тема и ви се струват повърхностни, всъщност… най-вероятно така прикриват себе си. Това е маската, с която се опитват да държат другите далече от вътрешния си свят.

Защо ли? Ами просто го приемете - това е съкровено за Рак. Много малко са щастливците, които могат да се похвалят, че някой Рак е отворил изцяло вратите към дълбочината на своя душевен всемир. А там обикновено има много и много смисъл, чувствителност, топлина. Не бъркайте този му свят с любовта или доверието. Понякога Рак е склонен да ви подари сърцето си, но да не ви е пуснал до тази съкровищница на вътрешния си Аз. И няма да го направи докато не го заслужите.

Рак не градят стени (поне не и нарочно) между вас и себе си, но с нищо няма да ви помогнат да разрушите съществуващите. Те сякаш не търсят приятелството. Имат нужда от него, но могат да изглеждат толкова безразлични, че да ви обезкуражат напълно. Дали защото понякога са неуверени в себе си и си мислят, че не заслужават вниманието ви или пък защото просто им е нужно да осъзнаят (с необходимите доказателства, като това да прокопаете някоя стена към тях), че наистина държите на тях - така и никога няма да ви стане ясно.

Всъщност това е много хитър hack! Тъй като те по правило никога не ходят на лов за приятели, то техните приятели са само такива, които сами са прокопали тунелче до тях и съответно са истински и проверени. От своя страна Рак е тотално предан на хората, на които държи и които нарича приятели. Рак е най-честният и верен знак в зодиака. Всъщност има още една дума, която е в състояние да го опише напълно и тя е именно преданост. Нали сте гледали как странно ходят истинските раци? Оставете им нещо вкусно пред тях и ги наблюдавайте. Те задължително най-напред се отдръпват! Това за тях очевидно е възможно най-логичния ход! После правят някакъв странен заход отстрани и в мига в който решавате, че това явно не ги интересува, и посягате да си вземете примамката, изведнъж се втурват и я сграбчват (и/или пък някой от пръстите ви). И здраво стискат, в общия случай!

Ако ви харесват и ви допуснат до себе си Рак се привързват силно. Те се привързват към всяко свое нещо - стари любовни писма, изсъхнали червила, капачки от буркани, коктейлни чадърчета и каквото още друго може да ви дойде на ума. Не се правете на важни - за вас трябва да е чест, че сте част от тяхната колекция.
Изобщо, докато се научите да разбирате Рак е добре да си оставяте логиката в къщи на закачалката - абсолютно ви е ненужна. Или си намерете друг Рак, с който вече сте се сближили да ви превежда от и на техния емоционален език. Това е съвет за един милион долара! Бързо ще се научите - те са мили същества и просто или ви е писано да се разбирате с тях като се научите да се вглеждате в душата им или просто няма смисъл да се напъвате. Те няма да се напаснат към вас - вие трябва да се научите да ги разбирате.

Няколко от най-близките ми приятели са Раци и наскоро едно момиче от тях ми разказа как е изглеждало нашето запознаване в нейните очи. Сторил и съм се затворен и някак далечен, въпреки че интуицията и и подсказала, че не съм лош човек. И какво мислите направи тя? Ами нищо - съвсем нищо - просто изчака няколко месеца на база на случайни съвпадения на обстоятелства да станем по-близки и аз да се доближа до нея. Сега си споделяме почти всичко и сме истински приятели, но тя като един типичен Рак никога не би направила първата крачка напред. Наскоро пак тя разказваше за свое гадже, което се видяло в чудо как тя според него не отговаряла по никакъв начин на опитите му да се доближи до нея. Човека се пищисал, отчаял се и я запитал директно: “Ти не ми даваш никакви сигнали! Не разбирам харесваш ли ме или не?”. “Ами нали излизам с теб вече няколко пъти” бил невъзмутимият и отговор.

Това са те Раците. Не очаквайте сигнали, които да тълкувате по своему. Ако получите такива те най-вероятно ще са наопаки. Спомнете си каква посока поема рака ако му подадете лакомство! Ако им направите скъп подарък най-вероятно ще ви кажат “Не биваше!” и ще имат точно това наум. Друга моя много близка приятелка Рак винаги първо казва “Не” на всяко мое внимание към нея, на всяко кафе, с което я почерпя. Първоначално е стряскащо - после разбираш, че това им е природа - първо задължително стъпка назад. Какво да ги правиш - хора от Луната.

Дори, когато имат нужда от нещо навярно няма да ви кажат, а ако се сетите сам и им предложите помощ, най-вероятно ще се смутят и ще се чувстват неудобно. Трудно приемат някой да се грижи за тях или да ангажират някого със своите проблеми. Трябва най-напред да повярват във вас, да сте им достатъчно близки, за да си позволят да ви занимават със себе си. В същото време са готови на всеки да помогнат и да съдействат. Винаги можете да поплачете на рамото на някой Рак, при това най-вероятно той и думичка няма да каже на никого. Няма да ви приеме за слаби, а ще се опита да ви даде и съвет, да ви окуражи. Чувстват се истински щастливи, ако могат да ви помогнат, но само на най-близките си биха доверили своите проблеми.

Спомнете си, че Луната всъщност свети с отразена светлина. Подобно на нея, Рак със своята чувствителност, често отразяват вашите настроения или тези на хората около тях. Ще ви кажат нещата, които очаквате да чуете, ще ви дадът съветите, които искате да получите. През изминалата година точно един Рак ме окуражаваше да не се откажа от нещо важно за мен. (Благодаря ти! Ти си знаеш за какво!) Аз и не исках да се отказвам, но никой от другите ми приятели не ме разбираше и (за мое добро) ми даваха разумните си съвети.

Аз избрах да се вслушам в емоционалните съвети на Рак, защото това бяха точно съветите, които исках да чуя отнякъде, мъничкото побутване, от което имах нужда. Имайте го наум, когато търсите Рак за съвет - много е вероятно това да не е правилния или разумния съвет, но пък ако е точно това, което ви трябва?…
Много е трудно да стигнете до тях - до истинския им свят! Ама наистина - отчайващо, безумно, ужасно трудно е… Струва си всичките усилия, които ще положите до последната ви капчица кръв, защото ако спечелите доверието им няма по-предан, честен, верен и всеотдаен приятел от Рака, но никой да не си прави илюзии, че е лесно и се получава между другото.

Един ден се вгледах в едно момиче Рак и открих в него един от твърде малкото хора, които си е струвало да срещна в живота си. Само, че нямаше как да се доближа до нея. Почти не си говорехме - нямах никаква плоскост за контакт. Както е лесно да се предположи, когато говорим за Рак, дистанцията не беше никак лесно да бъде стопена. Всъщност беше кошмарно трудно. Стотици пъти ме обземаха съмнения трябва ли да продължавам с тези (изглеждащи безсмислени) усилия. Нямаше нищичко, което да ме окуражи. Цели девет месеца трябваше да минат за да започнем да си говорим нещо по-различно от “Здравей - Как си - Здрасти - Добре съм”. След това още около шест-седем за да се почувстваме наистина близки приятели и тя да открехне вратичката към своя свят за мен.

Сега вече не съжалявам нито за секунда от това време, заради нежната и богата чувствителност на това крехко същество, заради ранимостта и, заради грижите… и заради нещо, което бях загубил някъде по пътя си… Вярата в красотата на хората, в онази красота, която се нарича доброта и която всъщност ни прави истински добри… и по-красиви от това, което виждаме в огледалото. Раците са изключително раними. Това, което минава покрай ушите на повечето хора, често засяда дълбоко у тях. Склонни са да прощават бързо обидите, но помнят раните си дълго, ако са им оставили белези. Не обичат присмеха или присмехулната критика - това ги обижда лесно. Когато общувате с Рак трябва да имате наум тази тяхна нежна душевност.

Рак е грижовен - обича семейството си, домашните си любимци, децата, родителите, приятелите си. Майчинския инстинкт е много силен у тях - да, дори у мъжете. Домът и уютът са нещо много важно за тях. Те имат нужда някой да се грижи за тях, колкото и да ви говорят обратното. Искат да бъдат закриляни и обичани - не могат да живеят без любов и търсят пълна отдаденост за да ви се отдадът завинаги. Не си падат по мимолетни преживелици. Ако някой Рак ви обяснява колко му е добре всеки месец да е с ново момиче или пък някоя госпожица Рак на висок глас да разправя, че не умее да готви и не иска да се занимава с бебета, просто не им вярвайте. Това следва да се тълкува: “Не съм намерил/намерила любовта на своя живот! Страх ме е! Възможно ли е да не съществува!”.

Рак търси и предлага обсебваща любов - ако не можете да се посветите изцяло на такъв човек по-добре изобщо не започвайте. Рак е предан и ще остане до вас, даже и да сте беден коминочистач или алкохолик, ако се грижите за него и го обичате. В противен случай, обаче, е възможно с времето, той да се примири, че е нещастен или да се затвори в себе си без да е щастлив. Спомнете си, че Луната отразява чужда светлина. Колкото повече любов давате на един Рак, толкова повече любов ще се върне към вас - ако го оставите да се затвори в своя вътрешен свят, без да сте успели да заслужите присъствието си в него, ще го загубите, дори и да остане до вас от криворазбрана преданост.

Хм, всъщност я пак погледнете Луната! Вече е различна, нали? Променила се е… Само докато напиша тези няколко изречения. А всъщност си е същата - от много милиони години нищичко не е променила. Само на нас така ни изглежда - всеки път различна. Така е и с Раците - те всъщност винаги са себе си - и не се променят. Просто в отделните моменти отразяват различна светлина и показват друго ъгълче от палитрата на нюансите си.

Рак ненавиждат сухотата в живота, безсмисленото съществуване и неправдата. Те имат нужда от цветя, от внимание, от топлина и цветни мечти и сънища. Не понасят хора с бедна душевност. Мразят студенината, нахалството и намесата в личния им живот. Обожават водата, разбира се, и често можете да ги намерите край морето или някое езеро. Силата им е експлозивна, когато натрупат инертност да се справят с пречките по пътя си. Така, както ви се струват кротки и тихи, може изведнъж да попилеят всичко, което им е пречило дълго време да бъдат себе си.

Няма смисъл да им се карате или да им правите забележки - много преди вие да сте намерили тяхната грешка, те вече са я осъзнали и ще се самонакажат, много по-сериозно изотвътре, отколкото предполагате. Ако им кажете нещо само ще ги нараните допълнително. По правило Рак са прилежни във всичко, което вършат. Навярно не е особено лесно да измъкнете някакво обещание от Рак, но ако успеете, считайте го за направено. Те не шикалкавят и не се измъкват. От стремеж към съвършенство Рак често се разпилява в ненужни стъпки, вместо да спре, да се огледа и подходи разумно. При тях обаче чувствата винаги са преди разума. Често успяват да са някак невидими за другите. Дотолкова външния свят понякога няма значение за тях.

Много е трудно за мъжете Раци да се вместят в кожата на толкова емоционален и типично женски знак. Но пък това ги прави интересни и привлекателни за много жени. Твърди се, че почитателките на Рак и Скорпион водят класациите за самоубийства по любов. Мъжете Раци са мечтатели с тайнствен чар и създават впечатление на загадъчни и странни, което в комбинация действа обезоръжаващо на всяка жена с предпоставки за омекване на коленете. Порядъчни са, верни приятели и много умни и интересни събеседници, но често са раздразнителни и обичат да се усамотяват, което може да е проблем за по-екстравертни техни партньорки.

Не се опитвайте да подхождате повърхностно с него. Той е сантиментален и раним, но е много възможно да не му личи при все че прави прецизна статистика на нанесените му рани. Един ден е флиртаджия, на другия умислен, тъжен и затворен… Хвърлете един поглед на Луната, де… Обяснението е някъде там…
Да, не е невъзможно Рак да е флиртаджия, но по правило е верен и държи на любимата си. Просто е галантен чаровник от старата школа и обича компанията на хубави жени, особено когато те така или иначе са впечатлени от него. Ако сте неговото момиче обаче, ще се отнася доста собственически с вас.

Той иска отдаденост и трябва някак си да се научите да му я засвидетелствате непрекъснато. Може да ви се струва, че иска твърде много, особено ако сте еманципирана дама на нашето съвремие, но като усетите, че нещата нещо куцат то най-вероятно е защото той не е 200% уверен, че сте изцяло и без остатък негова. Мъжът Рак обича да говори и очаква някой за слушател, държи на приятелите си и търси дълготрайни и смислени приятелства. Такъв е и по отношение на жените. Приема любовта достатъчно сериозно, но внимавайте с него по пълнолуние! И никога не му изхвърляйте любимите стари маратонки, снимки на футболисти или колекцията от счупени пластмасови самолетчета. Предупредени сте.

Жените Рак са най-крехките и нежни създания, за което сте чели само в детските приказки. Това е онова момиченце в бяло от детските ви момчешки сънища, за което сте готови да се сбиете и с два пъти по-гигантски батко. Дали някой ден ще разберете защо сте си загубили ума точно по нея, не е съвсем сигурно. Както не е ясно и дали ще научите някога кое е по-вярно - дали, че тя е само една романтична принцеса или лунатичка, която просто не е с всичкия си.

При всички случаи ако вие сте любовта на живота и, тя би следвало да ви удави в щастие. Стига да си го заслужите и да направите същото за нея.
Ще ви се струва леко тъжна понякога, друг път замислена (не, не ви се сърди!), скоро пак ще е закачлива и весела. Помните ли онази сентенция: “непостоянство - твоето име е жена”, хайде сега да се опитате да си го представите това в комбинация със зодия Рак. Жена от зодия Рак. Страх ли ви хвана?

Всъщност някак ми е странно да пиша за жените Рак, защото макар и пораснали те сякаш в някакъв смисъл вечно си остават момичета (дори момиченца), което е безценна част от чара им. Тази лунна госпожица обича да се разхожда край морето, да зяпа звездите, да тича по плажа, да се връща в къщи при майка си, за да си спомни детската си стая (която нявярно майка и държи подредена точно както едно време) и да се почувства отново дете. Навярно трудно би си пуснала blog, но може би има дневник (там в онази детска стая), с панделка и заключалка.

Луната събужда всичките и тайни мечти, а водата отприщва страстите и. Не е трудно да се досетите дали не е добра идея да и предложите разходка на лунна светлина край морето късно вечер по време на пълнолуние. Най-вероятно тогава вашата срамежлива лунна госпожица ще отхвърли всичките си стотици задръжки и ще се превърне в морска нимфа, която досега никога не сте откривали у нея. Не - няма да имате този късмет ако не я обичате безгранично и истински. Това момиче никога няма да тръгне първа към вас. Вие сте този, който трябва да я спечелите. Има хипотези, че връзките Рак - Рак са невъзможни, защото и двамата ще вървят в обратната посока. Математически погледнато има минимален шанс да се срещнат заднишком след една обиколка на планетата. Истината е, че двамата раци едновременно ще изпадат в сълзливи настроения или лунатични пристъпи, което би било еднакво непоносимо и за тях и за околните.

Страховете на вашето лунно момиче може да ви съсипят (нея също). Няма как да я убедите, че е наистина хубава, много умна и достатъчно млада. Тамън ще си мислите, че сте успели и тя ще влезе в ново настроение. Генералните промени ще са около 4 пъти месечно при всяка четвъртина на Луната с епизодични флуктуации поне два пъти дневно заради приливите и отливите. Но единствения шанс е да продължавате да опитвате - ако и декларирате нещо по 15-20 пъти дневно, някъде малко преди златната ви сватба има някакъв шанс да сте я уверили във въпросното твърдение.

Ужасно несправедливо е да си играете със сърцето на такова девойче, защото тя ви обича, уважава, слуша и по малко се заяжда с вас искрено и предано. Ако ще се хващате на хорото, играйте го докрай. Тя е всичко друго, но не и лекомислено момиче. И се оставете да ви притежава - като червило, или чаша за чай - странно е навярно, но се свиквало, а и не се очаква да съжалявате. Твърди се, че Рак са перфектните любими и любовници едновременно, колкото и сдържани да ви се струват на пръв поглед, в леглото те се раздават изцяло и както очакват да ви притежават, така и искат да бъдат притежавани.

Имате всички предпоставки да сте много щастливи с Рак. Най-трудното на връзката ви е да опазите това момиче да не се вмъкне обратно в черупката си. Можете да пропилеете години да я измъкнете оттам и за десетина минутки невнимание да я изпуснете обратно. Имайте го наум! Винаги трябва да сте готови да я успокоите, да застанете до нея, да я прегърнете или да и направите бебе. То не че не важи за всяка жена, но всяка жена наистина можете да подмените с друга, а точно тази вече трябва да сте почувствали, че няма да забравите лесно. И дано да нямате ревматизъм или някаква непоносимост към влагата, защото винаги е нужно да носите носни кърпички със себе си. Тези девойки много плачат! Просто идея си нямате на какво са способни!

И мъжете и жените Раци са трудни партньори в живота заради своята прекалена чувствителност, грижовност и вглеждане в детайлите. Много често са абсурдно емоционални и не е трудно да забележите как нервно чупят пръсти или нервничат с крак. Рак не е лъжица за всяка уста. Ако не сте човек, всеотдаен към семейството и дома си, с богат вътрешен свят - по-добре не започвайте заедно. Те стоят леко старомодни в динамиката на нашето време и трябва да попаднат на човек, който ги разбира и харесва каквито са си. Трябва да приемете странностите на Рака ако го обичате истински, защото той не може да се промени. Още от самото начало ще забележите техните лунни настроения и те трябва да ви харесват каквито са.

Ако не се получава, опитайте се вие да промените очакванията си. Не се опитвайте да промените Рак, защото ще го принудите да се скрие в черупката си. И в крайна сметка рано или късно (което е по-вероятното и болезненото) навярно ще го загубите. Отделяйте много време на своето раче. То е едно самородно съкровище, което много плахо се подава изпод черупката си и ако не му подадете ръка няма да излезе от там… Не го карайте да се постави на ваше място, то само ще го прави когато е нужно, а вие просто се опитайте да го проумеете.

Животът на Рак е някак разполовен на два етапа като успехът и щастието му е отредено за втория. Първият загубват в търсенето на самите себе си, на човека до себе си, на стремежа си към съвършенството. Могат да изберат да пораснат на 20, на 25 или на 30, както и по всяко друго време, през което ще се смеят, ще плачат, ще тичат по плажа, ще мечтаят, ще се борят. И въпреки леко песимистичния поглед, с който преценяват света и живота - той ще им се отблагодари, защото Рак заслужават щастието си.

10 коментара:

Анонимен каза...

"Цвете от Луна, ти ако желаеш, ще откъсна аз за теб!"

Анонимен каза...

Много мил жест! Раците ще бъдат трогнати от това внимание. Включително и аз като техен представител. Но както обича да казва Рака: "Не биваше да го правиш!" Тъй като екскурзиите в космоса са твърде скъпи.
Напълно е достатъчно и само желанието да бъде подарено цвете от Луната, на лунния човек, а също и поезията в това хайку.

Приятел каза...

Общи приказки - Рака е много силен, издържлив и добронамерен знак. Притежава изключително фин усет и поразяваща интуиция. Само да погледне някого и да му чуе глупостите веднага разбира що за човек е и на какъв се прави, дори какви са целите му. Когато ти говори някой Рак и ти дава съвети най-добре го послушай. И те не могат да си го обяснят, но каквото кажат, особено ако е лошо, то вероятността да се случи е твърде близко до стоте процента. Много грижовен и топъл. Обича семейството, старите вещи, сигурността, традициите, музиката и да знае къде си и как си. Обикновено не са агресивни, но когато им се наложи - може да разчиташ на истинска вендета. Мафията много добре олицетворява този знак. Рака не допуска някой да му се вре в живота и може да пази тайни повече от всеки друг с изключение на Скорпиона..
Добри черти - Има повече добри отколкото лоши черти. Никой не е толкова грижовен родител и домакин, колкото може да бъде един Рак. Би умрял за теб ако те обича достатъчно. Романтичен, любвеобилен и добър. Знае как да използува богатия си запас от силни думи и фрази. Не е проблем за него да ти опише с думи емоционалното си състояние и отношението му към теб. Не е равнодушен. Патриот. Когато зазвучи националния химн, особено след награждаване на някой спортист, направо се просълзява и настръхва. Уважава традициите и ги поддържа живи дори в нашия идиотски век. Помни като слон и складира всички снимки и предмети със сантиментална стойност. Чист и подреден дом. Умее да борави с кинти и е страхотен бизнесмен. Готов да помогне и да те направи щастлив...
Лоши черти - Ми намират се. Раците са адски ревниви. Скъперници. Домоседи. Ако те изпуснат от иначе железния им контрол, направо се побъркват. Имат лабилна психика и дори са склонни към самоубийство. Лошото е че преди това ще ти резне зелката на теб - пък после каквото дойде. Искат пълен отчет на всяка твоя стъпка и подробно обяснение, кога, колко, защо и с кого. Ако забравиш да оставиш бележка, че си отскочил да спирката за вестници - като се върнеш може да бъдеш посрещнат с точилка в главата или десен прав. Ако те потърсят по телефона - докато говориш - той най-откровено и нахално ще следи всяка твоя дума и подозирайки те в изневяра, внимателно наблюдава дали си развълнуван например, какви мимики правиш и дали не се опитваш да изпратиш зашифровано послание от рода на - ВрагЪ си е тука - нема да мога да дойда, обичам те, ще те скъсам от секс...
Партньорство - Ще ми паднеш.... Най се има с другите два водни знака Скорпион и Риби. Раците се разбират много добре с водните и отчасти със земните знаци. С огнените и въздушните не се получава, защото му е трудно да ги контролира непрекъснато и ги намира за повърхностни тупани, които не използуват мили и топли думи а свободолюбието им граничи с безобразие. Със многоуважаемия от мен и в същото време ненавиждан от мнозина Скорпион са способни да изградят може би най-яката връзка в целия зодиак. В никакъв случай по стабилна от земната Телец - Телец, но много по истинска и сложна за изпълнение с потресаващо количество любов и силни чувства. Тези двамата са царе на тема тайни и загадки, окултно и загадъчното, вярност, себеотдаване и убийства по особено жесток начин. Рибите са също толкова грижовни, колкото Раците. Когато са заедно, около тях се усеща една приятна мъгла бъкаща от искреност, тайнственост и силни чувства. Не се надлъгват, защото усещат и най-малката вибрация и колебание. Имат изключително силна интуиция и много точно предугаждат мислите и желанията си. Обичат да се усамотяват и да се затварят в някакъв измислен собствен, романтичен свят изпълнен до краен предел с любов, вярност и себераздаване. Два Рака на едно място означава зона забранена за достъп на външни лица. Адски здрава връзка и в повечето случаи не се стига никога до раздяла. Свръхчувствителни и верни. Държат много един на друг и се подкрепят за всичко. Ако ги предизвикаш - това ще е твоят жесток и незабавен край... С останалите не е добре, защото не могат да понесат изобилието от ревност и наложения тотален контрол на Раците.
Секс, Любов и Свалки
МЪЖ - ( Омар ) Рака е щедър на любовни обяснения и прочувствени слова. Когато те обича е готов на всичко. Не се ебавай с неговите чувства и доверие. Първенци по любовни драми и грандиозни сцени на ревност. Често носи хладно оръжие и е готов да го използува, за да защити честта и достойнството на любимата или семейството. Имат кокалести, здрави тела. В повечето случаи са с тъмна коса и дебели вежди. Очите им са много мили, топли, изразителни и влажни. Трудно допускат някой в личния им живот и ако го направят - значи вече си в капана им - тип меча лапа. От там няма измъкване по спокойния и цивилизован начин. Рака не го е страх от никой, когато стане въпрос за някакъв въргал или казване на истината. Има известни колебания единствено в направление по кой начин да те накаже, но никога дали въобще да го прави. Нормално е и в леглото да се опита да държи положението под контрол. Не е импулсивен и прибързан. Тук той се изявява в съвсем нежна и страстна светлина. Може дълго да те милва и гали, да ти шепне любовни слова, да те притиска много силно в здравите си като клещи ръчища. Не си пада по извращенията и прекалено палавите изпълнения. Предпочита класически пози и умерено темпо. Върл противник на груповия секс. Не си пада и по изпълнения на запалена лампа и още повече - извън дома си. Верен на традициите и грижовен, ненавижда изненадите дори след кратко време да се окажат наистина приятни. Оставете го сам да избере момента на разнообразието, което няма да е кой знае какво, но със сигурност ще е след доста дълго време.
ЖЕНА - ( Скарида ) Страхотни са. Много издържливи и силни. Номер едно в изкуството на любовното целуване. Зад иначе здравото им тяло се крие една чувствителна и нежна душа. Излъчването им е толкова силно и особено, че направо изпитваш нужда да се предадеш без бой. Косите им са много хубави, гъсти и често много дълги и тъмни. Ако решиш да сваляш тази дама, никога не демонстрирай свободолюбието си. Ако се държиш лигаво и се правиш на шут шансовете ти се изпаряват незабавно. Най-добре си придай вид на сериозен и преуспяващ мъж, който притежава силни чувства и склонност да обича за цял живот и готовност да се грижи за семейството повече от всеки друг. Ако си романтичен тип и разбираш от поезия и сапунени опери - считай че си успял наполовина. Но ако си бройнал някоя от тези и си мислиш че ще си прекарате добре няколко дни и после кой от къде е - си сбъркал адреса. Първото което е, тя веднага ще разбере за долните ти намерения и задни мисли. Интуицията й се грижи да не попада в подобни ситуации. По правило тя е тази, която сваля мъжа и то по начин, който е толкова тънък и невидим, че изведнъж осъзнаваш как си попаднал под здравата и хватка и няма как да се измъкнеш. Най-добре не се и опитвай. Никой не се е разделил с Рак лесно и без драскотина. Тази жена дори най-често се противопоставя на гадния си съпруг като с героична смелост му скача на бой осъзнавайки, че ще бъде победена. Използува и домакински уреди, но никога не те замеря с тях, а ги държи здраво в ръка. Може да изкриви тигана от главата ти само ако те заподозре в изневяра или ако си имал неблагоразумието да попиташ хубавата съседка колко е часа например. Интересното е, че има склонност да следи мъжа си и ако го набара с някоя друга има вероятност да му прости и да му се размине с малко мариз, но междувременно конкурентката ще бъде размазана от бой или направо линчувана. Винаги давай пълен отчет за делата си и се обаждай по телефона за да я осведомиш в подробности за всичко около теб. Бележките са задължителни и е желателно да завършват с топли думи и обяснения в любов. Жената Рак е много активна под завивките. Обича страстните дълбоки целувки, всеотдайния секс и чувствените прегръдки. Не стои като пън и се старае да ти угоди. Ако се опиташ прибързано да прекрачиш границите на благоприличието и нормалния пуритански секс ще бъдеш малко разочарован. Тя обича да бъде отдолу и много силно прегръщана. По някое време в момент на възбуда и любовно опиянение вече може и да се стигне до разнообразие по всички направления, но тя трябва да реши кога, как и къде. Ненавижда груповия секс, обратните и перверзиите. Издава възбуждащи стонове, гърба ти става на кървави райета от нейните нокти и често казва - Обичам те.
Съвети и Молби. Раците приемат съвети единствено от човек на когото имат пълно доверие: Опитай се да помислиш и за свободата на близките ти. Отпусни малко примката. Те са ти верни и те обожават - май ? Страх ги е от теб. Не правят нищо лошо. Как са родителите ти? - а така си и знаех пак са ти били на гости. Предчувствията ти се оказаха и този път верни. Да наистина този човек беше истински тъпак и долен измамник. Трябваше да те послушам. Още ли следиш филма? - защото изпуснах 364 епизод - да ми го разкажеш. Пазиш ли онези писма и джунджурийки от твоето минало. А значи вече знае за тях. Защо се бихте - Как е? - А скоро ли ще излезе от болницата ...И накрая - не забравяй , че съществуват 144 вида Раци според това къде в индивидуалния хороскоп им се намират Луната и Асцендента. Като прибавим и другите планети барабар с аспектите помежду им и за капак в кой дом се намират - се получава, освен манджа с грозде - и един напълно завършен и уникален характер, който е възможно въобще да не отговаря на описанието.

Юлияна каза...

Най-точното нещо, което ми се е случвало да прочета за зодията си!

"ВрагЪ си е тука - нема да мога да дойда, обичам те, ще те скъсам от секс..."

Такова "зашифровано" съобщение може да доведе само до....
..."Обикновено не са агресивни, но когато им се наложи - може да разчиташ на истинска вендета. Мафията много добре олицетворява този знак."

Последвано от задушевен разговор с приятел:..."Защо се бихте - Как е? - А скоро ли ще излезе от болницата."

Както сигурно се подразбира в болницата е изпращача на зашифрованото писмо, не Рака.

:-)

Анонимен каза...

vsi4ko e napalno varno

Sahrazada каза...

Пишете на кирилица! Тъй като това е за първи път коментара е публикуван, следващи коментари написани на шльокавица ще бъдат изтрити без повече разяснения! Преди известно време в сайта беше написано: "Кирилицата е задължителна за българи, за цигани не е!" Махнах този надпис, надявам се да не ми се налага пак да го изписвам. Разбира се ако се чувствате цигани винаги можете да пишете български изречения с латински букви, моята задача е да ги трия.

Мечо Пук каза...

Мило Раче, бях с Лисичето в Космоса . Отидохме в неговото съзвездие. Влязохме в черната дупка–машина на времето. Върнахме се в миналото и ето какво открих там:
“Съобщение на Би Би Си от 7 ноември 2007 година:
Американски астрономи откриха нова планета в орбита около звезда "55 Cancri", в съзвездието Рак. По тяхна информация системата на звезда "55 Cancri", която се намира на разстояние 41 светлинни години от Земята, прилича на Слънчевата. Слънцето и "55 Cancri" си приличат по маса и възраст, а в системата на далечната звезда вече са открити 5 планети, т.е. в тази система може да има небесни тела, на които да съществува живот.
До момента науката познава около 250 планети извън пределите на Слънчевата система. Новата планета е от типа газообразни и е 45 пъти по-тежка от Земята. По размерите и основните й параметри може да я сравним със Сатурн.
Разстоянието от тази планета до "55 Cancri" е 117 млн. километра, а от Земята до Слънцето - 149,6 млн. километра.
Учените очакват да открият още небесни тела в тази система. По думите им между четвъртата и петата планета в системата има празно пространство. Не е изключено новата планета да има спътници, на които да има вода, а евентуално и живот.
„Ако около планетата има луни с камениста повърхност, там по принцип може да има водни езера и реки" – казват учените. “

Мечо Пух добави:
Всеки си има черна дупка, но Само в твоето съзвездие, мило Раче, може да има живот. Аз отдавна съм осъзнал, че живот има там, където си Ти и твоята Рекичка. И другите ще го проумеят.
А от мене и за мене запомни: "Ако ти живееш 100 години, аз искам да живея 100 години без 1 ден, така че никога да не живея без теб...”

Юлияна каза...

Благодаря Мечо Пух! Разплаках се то се очакваше че днеска ще е ден за плачене. Всички сте много, много мили. Искам да знаете, че през последните 3 години единствената причина (освен майка ми), която ме задържа в тази част на вселената сте вие - моите потребители. Ако не бяхте вие отдавна да съм напуснала тази планета. За това и правя тези сайтове, не толкова за рекламите, които си слагам по тях и с реклами и без реклами както се вижда хората ме обичат, уважават и ползват моите услуги и това, което мога да им предложа. Такаче всичко е за вас, за да има живот поне за вас. Както казах на един човек преди известно време: "Моят живот приключи преди три години със стъпването ми в един сайт." Няма значение кой.

Трол каза...

За теб Юли! За да ти благодаря за всичко, което си направила и правиш за нас.

Ако си дал
Ако си дал на гладния
дори трохица хляб от своя хляб.
Ако си дал на скитника
дори искрица огън от своя огън.
Ако си дал на милата
от своето сърце.
Ако си дал на чуждите
живот от себе си.
Ако си дал, ако си дал,
ако си дал от себе си,
не си живял, не си живял на празно.

Никой не може да ти отнеме
обичта, обичта на хората.
Никой не може да ти я вземе
любовта , любовта към хората.
И никой и нищо не ще ти отнема
вярата в тях, вярата в тях, вярата в тях.

Ти закъсняваш понякога истинно,
но винаги идваш, идваш при нас.

Ако си взел от славата на някой друг
дори една частица.
Ако си чул от клюката
и я повториш
дори една секунда.
Ако си враг на подлия,
но го послушаш
дори един единствен път.
Ако си ял от залъка на свой приятел
и го забравиш

Дали е трябвало / 3
изобщо да се раждаш

Никой не може да ти отнеме
обичта, обичта на хората.
Никой не може да ти я вземе
любовта, любовта към хората.
И никой и нищо не ще ти отнема
вярата в тях, вярата в тях, вярата в тях .

Ти закъсняваш понакога истинно,
но винаги идваш, идваш при нас.

Merichka каза...

Сълзите самички си идват, момичета и момчета - най-готините, каквито сте - останете! Все по-често си плача с повод, без повод, нещо отляво все ме стяга и дере ме:
"Всичко отминава под това небе,
болката отляво - не!"

Публикуване на коментар