25.5.09

Странични ефекти на Кока Кола

Наскоро проведени изследвания показват, че пиенето на големи количества Кока Кола може да доведе до парализа, нередовен сърдечен ритъм, проблеми с мускулите, зъбите, диабет, омекване на костите. Експерти предупреждават, че здравословните проблеми от всякакво естество при хора прекаляващи с напитката се увеличават. Проучванията са проведени сред пациенти консумиращи над 1 литър Кока Кола дневно.

Други странични ефекти са: лесна уморяемост, загуба на продуктивност, мускулна слабост, варираща от лека до дълбока парализа.

Препоръчваме още:

Вредни хранителни добавки
Геноцидът Аспартам


4 коментара:

Анонимен каза...

А какво да правим ние - с бирите????

Merichka каза...

Ето една лесна рецепта!

който може сам
с една бутилка бира -
той триумфира

Родителка-българка каза...

Ей, хора, родители, щом обичате децата си, разходете се с тях в околностите на “населените си места”. Сега там цъфти свирчовината. Красива е, ухае прекрасно. А каква ободряваща напитка става – м-м-м , божествена! Ето допълнителни сведения по въпроса:
Растението е нежно неголямо дърво. Името му (на кирилица!!!) е “Самбукус Нитра Л” (от сем. Каприфолиацеас, т.е. сем. Бъзови). Българските му имена са: свирчовина, свирчок, сурчумина, трънбъз, бъзовина, дренбъз, дървен бъз, свирчина и др. Цветовете са бели ситни събрани на плоски букетчета. Наберете си от тези цветове и използвайте някоя от следните рецепти:
Рецепта : 24 свежи цветове от дървото Свирчовина се накисват в 3 литра вода престояват 24 часа, прецеждат се през марля и се изсипва 1кг захар и 1 пакетче лимонтузу (лимонена киселина). Разклаща се до разтваряне на захарта(меда). След разтварянето на захарта(меда) се разлива по стъклени бутилки с винт (например от уиски, от коняк, или нещо подобно). Съхранява се в хладилник, разрежда се с вода (количеството на водата - според вкуса на пиещия).

Наздраве и забравете за кока-колата! В края на краищата сме българи, мамк... (ах, простете!), а не американци. Те да се тровят както си искат...

Юлияна каза...

Да, браво сок от бъз. Обаче по телевизията не го рекламират, не рекламират също и родители на разходка с децата си в извън населено място, които берат бъз, пък после си правят сироп. По медиите рекламират Кока Кола "жажда за живот"; Кока Кола и Дядо Коледа; Кока Кола и 7-те джуджета; Кока Кола и мазен, гнусен хамбургер или още по-гнусен арабски дюнер. Някъде да сте виждали реклама на бабиния сироп от бъз или на бабините мекици или на бабините палачинки? Няма! Но е вярно и друго, това че родителите работят на по 100 места и нямат време нито за разходки извън града, нито за сиропи от бъз, нито за стари рецепти за палачинки. На запад обикновено единият родител се грижи за дома, децата и семейството, а заплатата на другия стига и остава дори за спестявания. Там обаче си имат полуфабрикатен начин на хранене и на пиене и толкова. Тука у нас хем си ядем и пием гадостите хем и двамата родители работят до изнемогване, хем парите не стигат за нищо. Но разбира се това не са причини да се тъпчат децата с боклуци. Един добър разчет на семейния бюджет би показал, че има доста излишни неща в едно домакинство, от които бихме могли да се лишим за сметка на по-доброто хранене. Възпитанието също е важно, децата искат да приличат на другите, на другарчетата си, дори и да не харесва Кока Кола ще я пие, защото другите така правят. Тук е мястото да бъде убедено детето, че да приличаш на сборището овце и да тичаш подир стадото (поговорка: "който следва стадото ще гази в тор") не е нито интересно, нито забавно, нито кой знае колко престижно. Да му бъде обяснено, че то е уникално и че трябва да създаде и отгледа в себе си уникална и неповторима индивидуалност. И т.н.

Публикуване на коментар