5.3.10

Някои реформи в Sahrazada

Идеята е следната: Всички приказки публикувани в сайта ще бъдат преместени в Журнал Приказка, който е организиран и предвиден като страница посветена само на приказното творчество. В Sahrazada ще останат само приказките от Хиляда и една нощ. Идеята за сайт постветен изцяло на приказките дойде от нашата приятелка Маргарита, за което и благодаря.

В последствие поради голямата и ангажираност се отказа от тази идея. Предложих Журнал Приказка на една приятелка, която беше изпаднала в емоционални и нервни сривове.

Моето мнение е, че правенето на сайт, ангажираността с тази дейност, задълженията и отговорностите, които човек поема, както към самия сайт, така и към неговите потребители са една добра терапия за леки до средни психологични проблеми. Тази приятелка също отказа.

Странно е как на хората просто не им се занимава, но винаги намират причини да мрънкат и да се оплакват, че живота им е безмислен и празен. Както и да е. Така аз се озовах с един симпатичен сайт за приказки, за който все не ми остава време.

Както сигурно знаете аз гледам на сайтчетата като на виртуални дечица и изоставянето на един сайт и неговото занемаряване е равносилно на това да си оставиш рожбата на улицата без никакъв надзор. Така че и дума не може да става Журнал Приказка да бъде зарязана.

И така Sahrazada ще остане както и до сега един информационен сайт за деца и възрастни със своите категории: Детски новини, Наука и цивилизация, Свободно време, Малък кулинар, Екология, Космос, а приказките на Андерсен, Сборника с приказки, Индианските приказки и разкази и др. ще можете да намерите в Журнал Приказка.

Имам и предложение към децата или към техните родители, които разполагат с повечко свободно време: Журнал Приказка си търси Администратор, сериозен, отговорен, всеотдаен разказвач или приказен герой, който след като бъде обучен от мен ще поеме важния ангажимент по изграждането на живота на това виртуално детенце.

1 коментара:

Юлияна каза...

Между другото титлата разказвач е била на особена почит в древните общества, култури и традиции. Разказвачът на приказки, легенди и митове е трябвало да притежава важни качества, да бъде и поет и художник в разказваческото изкуство, да е мъдър и умен, талантлив актьор и музикант, да умее да имитира звуци и движения на различни птици и животни. Да бъде интригуваща и харизматична личност, която да успява да прикове вниманието на слушателите събрали се вечер край лагерния огън или насядали около огъня в палатки, типита, иглу или друго жилище на разказвача. Така че думичката "разказвач" не е просто някой, който приказва, разказва или публикува приказки, тя има много по-дълбок и важен смисъл.

Публикуване на коментар