8.1.09

Запази духа си млад

Искате ли възрастните да ви уважават, а децата с удоволствие да играят с вас? Понякога е добре да се отпуснем, да действаме по импулс, а не прекалено примерно. Знаете как става това – та нали сте били дете, преди да порастнете толкова много. Ще се чувствате винаги прекрасно, ако умеете да балансирате мъдростта на възрастния с безкористното дете у вас. Ето как можете да постигнете това:


- Изхвърлете несъществуващите неща. Това включва годините, теглото и височината. Оставете докторите да се безпокоят за тях. Затова им плащате.
- Поддържайте връзки само с весели приятели. Сърдитковците ви потискат. Помнете това, ако вие сте от тези сърдитковци.

- Не спирайте да се учите: научете повече за компютрите, занаятите, градинарството или за каквото ви дойде на ума. Никога не оставяйте мозъка да бездейства. „Незаетият ум е работилницата на дявола”. А името на дявола е Алцхаймер!

-Радвайте се на простите неща. Смейте се често, дълго и високо. Смейте се, докато се задъхате. И ако имате приятели, които ви карат да се смеете, прекарвайте повече време с тях.

- Случват се и тъжни неща. Преживейте го, потъгувайте и продължете нататък. Единственият човек, който е с нас през целия ни живот, сме ние самите.
- Заобиколете се с това, което обичате. Няма значение какво е то – семейство, домашни любимци, спомени, музика, растения, хоби – каквото и да е. Вашият дом е вашето убежище.

- Ценете здравето си. Ако е добро, запазете го. Ако е нестабилно, подобрете го. Ако е извън възможностите ви да го подобрите, потърсете помощ.

- Не предприемайте „пътувания” към вината. Разходете се до парка, дори до съседния град, но НЕ до там където е вината.
- При всяка възможност казвайте на хората, които харесвате, че ги обичате.

0 коментара:

Публикуване на коментар