27.2.09

Осиновяват пробитото коте в Мюнхен!


Уличен български котарак трогна с нещастната си съдба германци и те предприеха специална кампания за осиновяването му. Мъжкият писан бе намерен от природозащитници в района на кооперативния пазар в Русе да умира в адски мъки, прободен от стрела на арбалет. С чуждото тяло котаракът е живял около три дни и ветеринари се чудят как все още е бил жив.

Писанът е бил малтретиран и преди, защото липсвала долната му устна. Русенските ветеринари изпращат негови фотографии на германска природозащитна организация, която ги публикува на сайта си. Само часове след излизането на снимките в интернет, телефоните на организацията прегравят.

Десетки германци от цялата страна се обаждат, че искат да осиновят малтретираното в България коте. Природозащитниците изпитват подробно всички при какви условия ще живее котаракът и определят за негов осиновител възрастна дама от Мюнхен. Тя му дава името Лаци и вече го очаква да пристигне в Германия. Лаци ще отпътува за Мюнхен в неделя с полет на германските авиолинии.

Източник: вестник Телеграф

9 коментара:

Sahrazada каза...

Изверги! И те се разхождат около нас! Може да е съседа с който се поздравяваме в асансьора или продавача на вестници или пък миловидните дечица, които си играят на нещо си в междублоковите пространства.
Русе?!? Този град е срам и позор за цяла България! Същите тези русенци, които не искаха болните деца от Могилино! Никога не съм ходила в Русе, а след събитията, които се случват там през последните години няма и да стъпя никога! Изглежда там въздуха е отровен и пропит със садизъм и още други много сериозни психически заболявания. На табелката на входа на града би следвало да пише: " Града на чумавите! Не влизай! Опасни зарази!"

Анонимен каза...

Моля да ме извините за коментара, но се чувствам засегната от Вашето изказване за Русе!
Аз съм родена, живея и работя в Русе.На 33години съм щастливо омъжена майка на две прекрасни деца.Имаме коте в къщи, осиновено улично куче което в момента тежи 60кг.,полагаме грижи за четири бездомни котки.Ужасена съм от случилото се с котарака!!!Нямам нищо против децата в Могилино, те нямат вина за състоянието което са!!!На тях съм помогнала със есемеси до колкото ми позволяват възможностите.За съжаление не решавам аз кой какво ще прави.Искам да спомена,че тези мили невинни дечица не са изоставени само от хора от Русе, а от цялата страна.Да сложим една табела на цялата карта на България, ЧУМА! а? Познавам лекари които оперираха тези деца безвъзмездно и те ли са БОЛНИ? Ветеринарите които спасиха котето сигурно и те са САДИСТИ? Моят личен съвет е да помислите и да се информирате малко повече преди да се изказвате крайно!!!!

Sahrazada каза...

Крайна съм да и ще продължа да бъда докато успея да събудя мисълта в така нареченото гражданско общество. Ето вие реагирахте с основание, когато и други започнат да реагират, да мислят и разсъждават между два епизода на долнопробни предавания като Биг брадър и др. тогва ще спра да бъда крайна. Тогава самото българско общество вече ще е крайно критично и възмутено от подобни прояви.
Дали да сложим на картата на цяла България - Чума?
Ами те чужденците отдавна го направиха! Също с основание. Във всяка западна, а и не малко източни (Япония) туристическа агенция в проспектите, които туриста разглежда, за да си избере дестинация за екскурзия България е отбелязана с череп и два пресечени кокала. Този знак в туристическия жаргонен бизнен означава: "Крайно опасна дестинация".
Също така съвсем скоро, България беше изобразена като тоалетна върху една не без известна картина, която не бе махната от изложението, а просто покрита с черен саван (още един показателен символ).
А Уинстън Чърчил е имал пророческо просветление, когато е казал: "Ориента запачва от там където пият боза и тоалетните им миришат."
70 години по-късно един художник изобрази мисълта му върху картина.
Докато гражданското общество от ориенталска България спи аз ще бъда крайна. А иначе вашия коментар ми хареса той изразява позиция.

Анонимен каза...

Моята позиция е, че закона трябва да действа с цялата си строгост за наказване на такива действия! И това че става дума дума за животно изобщо не трябва да омаловажава случия!

Анонимен каза...

Закона трябва да действа и с цялата си строгост и за забраната на боя с кучета. Уж сега преразгледаха и се предвижда затвор до 1 година и 10 хил. лева глоба за това деяние. Но едва ли ще има някой осъден. Твърде много пари се разиграват от залагания на такива боеве, породите кучетата са много скъпи, обучението им, подготовката и режима също изискват големи вложения. Собственика разбира се си избива разходите.Хайлайфа редовно разнообразява ежедневието си присъствайки и залагайки на такива мероприятия. Осъдени няма да има! А жестокоста на такива двубой е потрисаща дори и за претръпнал и обръгнал от към емоции човек.

Анонимен каза...

Стига лицемерие! Я да вземете да изгледате в Интернет филма ”Земляни”(95 мин.). Извикайте си го с Google. Опитайте се да го изгледате докрая и тогава коментирайте.

Sahrazada каза...

Охоо някой обвинява в лицемерие?! А вие освен да изгледате филма до края какво направихте друго по въпроса г-н Георгиев от София?
Аз бих казала, че най-големите лицемери са тези, които само си гледат филмчета и цъкат с възмущение.
Съобщете моля за действията, които предприехте след като гледахте филма ще ги прочетем с интерес, защото вие като добре осведомен кинолюбител имате право да коментирате става ясно от препоръките ви.

Анонимен каза...

Да видим. Имам няколко въпроса към "не"лицемерните.

1 въпрос. Носите ли обувки и ботушки, колани и чанти от кожа и мъжете и жените?
2 въпрост. Похапвате ли месо и яйчица (потомството на пилетата)?
3 въпрос. Предприехте ли организирането на митинг, протест, шествие примерно от НДК до Софийския зоопарк (Георгиев от София) за да изкажете възмутата си от държането на животни затворени в клетки като в затвор?
4 въпрос. Имате ли готов проект, който да предлага изпълнимо решение на въпроса къде в природата да се настанят освободените от зоопарка животни, които нямат инстинкти за оцеляване, храна и размножение като на дивите си събратя?
5 въпрос. Пеша ли ходите или използвате личен автомобил за придвижване (основен замърсител на околната среда)?
6 въпрос. Имате ли домашни любимци в апартамента, на вилата, на двора?
а) Ваши роднини и приятели отглеждат ли дом.любимци и/или животни, птици за храна?
Пояснение - в последното няма нищо лошо и хищниците убиват за да се хранят. Също като този, който отглежда прасе. Разликата е в това че не казва "стига лицемерие", а просто "аз обичам пължоли".

Ако отговорът на 1 и 2 въпрос е не. На 3 и на 4 е да. На 5 е да, а на 6 - не. То тогава аз ще приема че вие сте едни нелицемерни хора. Ако обаче отговорът даже и на един въпрос се различава от този който е посочен. То тогава си приберете сочещото пръстче лицемерецо и си затворете устичката!

Анонимен каза...

Според www.Dir.bg
"...През март предстои да бъдат дадени за отглеждане от германци още близо 50 кучета и котета. Най-голяма част от тях ще са от Шумен, а останалите от Русе и София. Сред тези животни е и едно коте, което в Русе беше намерено прободено със стрела от арбалет и излекувано от Германо-българското дружество...”

Според в.”Телеграф” излекуваното коте Лаци(Lazarus) е заминало за Мюнхен на 1 март с полет на германските авиолинии. http://zoohit.bg/page.php?n=44638&SiteID=538

Публикуване на коментар