27.4.09

Мобилни телефони ЕКО вече и в България


Globul затвърди лидерската си позиция на българския пазар за мобилни телефони, предлагайки първия екологичен апарат - Samsung SGH-E200 ECO. Продажбата на екологични телефони е част от дългосрочната стратегия на оператора за чиста природа и опазване на околната среда Globul Green, която стартира през 2008 г. От компанията са предвидили инвестиции в размер на 400 000 лв. за осъществяването и.

Samsung SGH-E200 ECO е стилен и удобен мобилен апарат изработен от био-пластмаса, която е сравнително безопасна за околната среда, в сравнение с традиционните пластмаси използвани за телефоните. За производството на този модел Samsung не са използвани олово, живак, кадмий и съединения възпрепятстващи горенето, които са потенциално опасни за здравето.

Телефона може да бъде закупен в магазините на Globul и партньори на цена 99 лв. в зависимост от предпочитаният тарифен план и договор. В рамките на стратегията за чиста природа Globul развива и програма за рециклиране на мобилни апарати и аксесоари. До края на февруари 2009 г. са изхвърлени за рециклиране над 900 кг. електронни отпадъци в специалните контейнери, поставени в магазините на Globul и Gеrmanos.

8 коментара:

Merichka каза...

Днес в 17.30 ще присъствам на представяне на модели руски модулатори, устройства, които неутрализират вредни и незнайни лъчения, който могат да навредят на човека...

Sahrazada каза...

Ще очакваме с нетърпение да отразиш събитието с интересен материал в "Закъсняла екология". Ако изданието ни се справи добре може даже да стане хит в "Свежо", което ме съмнява те там хитови са им рецепти за пилешки дробчета и да не казвам какво друго, че има и малки деца тука.

Меричка каза...

Ами, наложи се да откривам тогава изложба на икони от Асеновградски майстори - иконописци, по покана на отец Георги, та ... другият път, като дойде лекторът... "Ще ми купят колело ... ама..."

Юлияна каза...

Ако се намирахте в друг сайт досега сто пъти да са ви направили забележка за офтопик, за писане на несвързани изречения и за коментари нямащи нищо общо с темата. Аз доста ларж обаче като се почне да се чати по статиите нещо се изнервям. Така че дайте малко по-сериозно!
Аз мисля да си купя такъв телефон, време е малко и аз да се поглезя с новите технологии. И ще си го купя заради камерата, на вилата има такива интересни екземпляри пеперуди, които не могат да се видят почти никъде. Искам да ги снимам и да ви ги покажа. Има и скорпиони засега несмъртоносни, но ако продължават да се вдигат температурите ще станат. Имаше и един тритон много интересно животинче. Обаче аз първобитното с телефонче от преди 4-5 години с нито една екстра. Не че ми пречи върши ми работа, но не мога да снимам тритони, пеперуди и скорпиони и други разни интересни неща. Та този ЕКО струва 159 лв., но ако го купи човек който има договор с мобиотел има там някакви намаления. Пазарила съм вече майка ми, която е с договор да свършиме работата. И през август като ида да си почивам (от вас :)) ще се върна със снимки на диви животни. Все една съм била на сафари в джунглата. Даже не е все едно, защото моя двор е джунгла нищо не се пипва там и как иначе "мисис Софияна" да се гърби да копа и да сади, то тя не не знае от де се държи лопата. :)

Юлияна каза...

Капариран е. Утре най-рано ще го доставят в магазина и ще ви пиша, да ви се похваля с новата екстра. Ако не утре в други ден. И като му разуча системата ще мога и аз да си направя снимки и да досаждам на хората с образа си по сайтове и блогове или по пощата. :-)

Шегувам се моя снимка в интернет няма да се види никога по никакъв повод.

Боян каза...

Е хайде честито новото телефонче. Драсни по един SMS на познатите си да го изпробваме, а може и да ни се обадиш да ти чуеме гласчето и да му стана на човек хубав целия ден. :)

Юлияна каза...

Да ви кажа нещо практично за тези които решат да си купят телефона. В магазините на Глобул е най-скъп 220 лв. В магазините на Мтел е по-евтин. Аз си го купих от handy за 159 лв. За съжаление пазарлъка ми пропадна, защото намаленията важат само ако се купи със сключване на нов договор, което мене не ме устройва. Тоест намаление няма ако със съществуващ договор (както е случая на майка ми) искате само да преминете към друг тарифен план. Целта е да ви накарат да се откажете от картите без договор и да ви накарат да сключате договор и за това правят такива големи отстъпки. Тенденцията е картите с предплатени импулси изобщо да бъдат премахнати. Естествено причината е в световния тероризъм, престъпността и прочие оправдания чрез които да се сдобият с инфо за всеки. Покрай случайте с телефонната престъпност, тези дето се обаждат и казват, че сина или дъщерята са направили катастрофа и искат пари от роднините и у нас Михаил Михов спомена че може би ще се вземат мерки за премахване на предплатените карти. За сега няма как да ни накарт на сила освен чрез много големи отстъпки (зарибяване) на хубаво шаренко телефонче за 40 лв. обаче задължително с договор.

А иначе Samsung ECO е доста добър и многофункционален с добър дизайн, стилен телефон без цигании по него. Моя дори няма зеления кант от снимката, а е чисто черен.

Юлияна каза...

Утре ще ходя да си регистрирам картата за мобилния телефон. Нали знаете, че тези, които са без договор трябва да го направят до края на годината. Така измисли пожарникарят Б. Борисов уж заради телефонните измами с предплатени карти. Да ви кажа да не чакате до последния момент по български - 31.12.2009, защото ще се извият големи опашки и е много досадно да се чака. Трябва да си вземете формуляр от магазин на Мтел и в него се вписват трите имена, ЕГН, номер на телефона и номер на SIM картата, това е за физически лица, за юридически лица се искат доста повече инфо. Обяснявам ви това, защото никъде в сайта на Мтел не е обяснено какво трябва да се направи. Носете си и личната карта, когато отивате за регистрацията и личното присъствие е задължително или става с нотариално заверено пълномощно. За хората от центъра има магазин в Централни хали, долу в приземния етаж това за София.

Публикуване на коментар