10.6.09

Пътешествията в космоса ще изродят хората

Учените смятат, че по-нататъшните космически полети ще превърнат замляните в тлъсти, оплешивели, ниски същества. Астробиологът доктор Люис Дартнес заявил на Фестивала на науката в Челтенхем, че животът без гравитация ще доведе до това, че костите и мускулите на космическите пътешественици няма да се развиват както трябва, в резултат на което те ще станат недоразвити и слаби.

При това, отсътствието на усилия , необходими за преместването в условия на гравитация, и създадената изкуствена среда с постоянно контролирана температура ще доведат до това, че "бъдещите астронавти ще станат доста кръгли и ниски”.

И това не е всичко. "Без силите на привличане, течността ще се плиска непрекъснато в черепа. И ще се стигне дотам, че главите на хората ще изглеждат подпухнали и лишени от обикновените пропорции", - добавил доктор Дартнес.

Освен това, косите, лишени от първоначалната си функция да защитават главата, а миглите да отпъждат от очите праха, ще отпаднат като необходимост. Поради което бъдещите хора може да станат напълно плешиви", - подсилва той футуристичната картинка на ужасите.

Очаква се космическият телескоп "Кеплер", който е бил пуснат в началото на тази година, да помогне да се намерят редица плодородни (подобни на Земята) планети, разпръснати из целия Космос.

И въпреки, че някои от тях може да се окажат способни да приемат сложни форми на живот, то астрономическите разстояния ще наложат на смелите “кандидат-новодомци” да рискуват и да се отправят в далечни странстваниия. И тогава, описаните от Дартнес последствия, ще се случат преди още тези планети да успеят да приемат новите поколения от земляни.

2 коментара:

Анонимен каза...

Време е бащите разумно да спрат тези планове!

трол каза...

Еми то как ще го спрат? Земята отдавна е пренаселена, очакват се катаклизми. И богатите отдавна се гласят да се изнасят имат и непотвърдени данни за построени вече жилищни комплекси тук таме в космоса, за да се спасяват тези дето могат. Нема, нема току чуеме за поредния космически турист дал милиарди за билет сигурно ходи да инспектира как върви строежа на къщата му. дали плувния басейн е с олимпийски размери, има ли тенис корт, да не изпуснат нещо.

Публикуване на коментар