8.6.09

Конкурс в чест на Осми юни

11 брой на на сп.”Горски обитател”

Днес Рекичката Sahrazada навършва седем месеца! Тя вече е порастнала (с единия крак е в пубертета) и не е добре пожеланията, послучай празника й, да се поднасят в някое забутано кюшенце на сайта. Затова нашето списание предлага своите страници на всички, които желаят да поднесат приветствията си към Рожденичката. Какво по-подходящо и по-престижно място от това? Пък и в края на краищата нали и Рекичката “обитава” Гората – значи мястото й е при горските обитатели!

Хайде сега да не издребняваме и да не започваме спор кое е първично “Рекичката Sahrazada” или “Горският обитател”. Още повече, че отсега се знае кой ще е победител в спора.... Та да се върнем на Празника. В чест на този Празник редакцията на сп.”Горски обитател” реши да обяви конкурс. Идеята за конкурса падна от небето и за да станат реалност мечтите ви да участвувате в него, то вие също трябва да слезете на земята.

Ще ви помогнем с малко разяснения:

Предистория и причини за конкурса

Напоследък издателска къща Sahrazada зачести с публикациите за мангусти, бухали, сови и други животни с талант на магьосници. Причината за това се крие “някъде там”, макар че на някои места пише “истината е някъде тук”. Започна се с неотложното неутрализиране на животинска отрова . Но щом “истината е някъде тук”, то е ясно, че и една капчица може да отрови цяло езеро.

А едно скорпионче плюна в чистото горско езеро! Тогава две магьосници (Мангустата и Совата) реагираха светкавично. Резултатите бяха впечатляващо положителни – отровата моментално се изпари от езерото. Това въодушеви нашите победителки (виж изявленията им след “Овен” в”Зодияк”-а на този сайт).

Те решиха да увековечат успеха си като го запечатат на филмова лента. Прекрасна идея! Но... се оказа сметка без кръчмар.... Първо: ролите са повече от проявилите се до момента чародейки. Няма и наличен кандидат за мъжката роля в бъдещата коопродукция. Проблеми, проблеми....

Ами ние – редакторите от нашето списание нали затова сме тука, за да решаваме проблемите на горските обитатели. Как може такъв духовен подем в Гората да мине без нас! Ами хайде да помислим заедно: Как ще популяризират успехите си магьосниците-кулинарки, ако си нямат пиар? (За такъв назначаваме Отговорния Редактор).

Как ще обединят усилията на спонсорите си, ако дружество на магьосниците не е регистрирано в Горската служба по вписванията?(Дали като ООД с идеална цел или като неидеално ДОО или т.н. – изпратихме Безотговорния Редактор на курс за повишаване на юридическите му знания).

А кой ще прецени дали предложената Марги (или някоя друга запалена кандидат-магьосница) ще може да издържи психически на толкова силни емоции, каквито би предизвикал бъдещият екшън? (Изпратихме Млад Новинар на психолог, за да се подложи на обучение за разпознаване на психари). А може ли филм ”Магьосници в кухнята” да няма кухня?! Ама за кухнята трябват продукти... Ха така, дойдохме си на думата. Конкурс - това е начинът за снабдяване с продукти!!!

Идеята дойде от коментара на Рачето под статията в нашето списание, посветена на 3 март. Там то (Рачето) защитава мнението, че понятията “напред” и “назад” са относителни. Подобно твърдение срещнахме и в статията ”Бяла светлина” (в раздела”Закъсняла екология”) – в нея пък пише, че за всяко нещо може да има “за” и “против”. Тогава всички приказки (Андерсенови, Шехерезадини и други) могат да имат и друго тълкование или друг финал.

Ако прегледате (в този сайт) приказките”Обущарят и джуджетата”, “Славеят и розата”, “Малката русалка” (и други) ще видите, че са шедьоври на своите автори – магьосниците на словото. И точно това съвършенство предизвиква след тях коментарите. Те не са опити да се надскочи майстора-“готвач”. Тези коментари са по-скоро скромни “кулинарни” експерименти на аматьори, вдъхновени от майсторите.

Точно това е идеята на конкурса- нашата редакция предлага на всички кандидати за “Магьосници в кухнята” да се пробват по този начин: Хващате една приказка тук в сайта и приготвяте към нея “гарнитура”: или алтернативен финал, или продължение на приказката (или на съдбата на някой от героите в нея), или избирате друго място по света за развитие на действието, или ... , или ... Оттук следват и темата и целите на конкурса

Тема на конкурса: “На всяко гърне - мерудийка”

Цели на конкурса:

1. Да получи редакцията на нашето списание възможност да проучи кандидатките. (Тук трябва да обележим, че са налице предпоставки за най-детайлно проучване - редакционният екип е чисто мъжки, а магьосниците ще са чисти женски);

2. Да се отсее зърното от плавата, т.е да се “отсеят” магьосниците-аматьорки от истинските магьосници-кулинарки;

3. Да се види дяловото участие им в конкурса, за да се определи въз основа на него и дяловото участие в дружеството “Магьосници в кухнята”ООД;

4. Да се съберат разнообразни продукти и мерудийки, за да има запаси в кухнята;

5. (предложете)

Изисквания към участниците:

1. В конкурса могат да участвуват животни от всякякъв вид и порода, които могат да забъркват каши.

2. Продуктите, които ще използват участниците в конкурса трябва да отговарят на изискванията и на вкуса на Админа на сайта. Иначе няма да се допускат в кухнята.

Допълнителни разяснения:

1.Пéрнатите участници ще имат предимство пред пернáтита (без значение дали са Кълвачи, Сови, Щъркели и накакви тем подобни);

2. Думата “мерудийка” има смисъл на “тревица-подправка за ядене” и няма нищо с “меродийка” (“меро-дий-ка”, което означава “Меро-хайде-какиното”).

3. В кастинга за участие във филма може да участвуват мъже, но само за ролята “чирак на магьосниците”. Преди това ще бъде проверена танцувалната им издръжливост, но съвсем не по музиката на балета “Чиракът-маьосник” от Пол Дюка. За да не се “разпиляват” в търсене на подходяща хореография, ние предлагаме на мъжете кандидати да използват при подготовката си следната хореография

Тюремное танго

Успех на нашите читатели, които ще намерят смелост да участвуват в конкурса!
Ще следим с интерес изявите ви! За наградите е рано да се уточняваме...

Подготви статията Маестро Новинар

9 коментара:

Sahrazada каза...

Много забавен и интересен подарък! И щом това е за седем месеца, какво ли да се очаква за една година? Фоейверки, увеселително парти на скъпа яхта и огърлица от диаманти може би?

:-)

Благодаря!

Юлияна каза...

Забравих да ви кажа, че голямата сестра на Sahrazada също съвсем скоро има рожден ден. На 10 юли SexNature ще навърши три години! След един месец. А пък 10 дена по-късно на 20 юли многодетната щастлива майка също има рожден ден. :)

Така че да сме живи и здрави да ги отпразнуваме.

Боян каза...

Честит рожден ден мило бебе! Да си умно, интелигентно, мъдро и красиво като майка си! И здравичко и силно!


Много провакативна хореография са ни приготвили от редакцията. Почваме да я разучаваме.

Меричка каза...

Весел, честит и благословен да е и този Рожден ден! Чрез реката ни, добрата, да се прероди мечтата в здраве, щастие, късмет, а в гората - ...бъчвичката мед...

Юлияна каза...

Хореографията е наиситна много интересна и провокираща. Прилича на мини мюзикъл и сигурно това е основния замисъл. Не можах да я изгледам сериозно, но схванах основната идея. А още по-интересното е, че тази музикална театрална постановка се появи точно, когато в Журнал Психея съм спряла своето и вашето внимание върху Психодрамата като метод за терапия. Много хубав интуитивен синхрон се получава, с което и вниманието подчертано се насочва в определена посока без да бъде насилствено измествано. Както обичам да казвам "нека внимателно да следим "знаците" около себе си, с които ни говори Природата или Бог или който както иска да го нарича.

Мечката Меци каза...

Не съм очаквала такова поведение от редакторите на сп.”ГО”(съкратено от “Горски обитател”). Мислите ли, че с хореографията, която предлагате в края на обявата за конкурс, ще привлече кандидати за мъжката роля? И защо го направихте? Защото самите вие се страхувате да участвувате в кастинга: единият се скри в курс по икономика, другият се прави на пиар, за да смили магьосниците, а третият...стигна чак до психиатър. Засрамете се и марш оттук! Ясно е, че трябва да се намеся.
Момчета, бъдещи участници в кастинга, не се бойте! Аз, Меци, специално за вас организирам подготвителна школа за танци. Ако изкарате един пълен курс в моята школа и издържите прегръдката ми по време на уроците, то победата ви е в кърпа вързана.
Приготвила съм ви рекламно филмче, за да видите, че няма нищо страшно
http://www.youtube.com/watch?v=4u6ycs90YIk&feature=related

П.П. Пропорциите ми са почти същите като тези на дамата от рекламката.

Юлияна каза...

Тази хореография наистина си я бива и като музика и като актьорски екип. Веднага си я слагам в скайп настроението. :)

Анонимен каза...

Малей, сега ще трябва да заслабвам - по японските мерки някъде към 24 килограма надолу, то толкова и по френските ...

Юлияна каза...

Не знам за другите дами, но аз лично харесвам по-едричките мъже, така че не се безпокойте, няма да останете без партньорка. То тези френски мерки ала Дейвид Бекъм едно такова кльощаво, недохранено на нищо не прилича. Добре сте си така с 20-те килца отгоре.

Публикуване на коментар