18.8.09

Лесни торти

Торта „Сухарина"

Продукти: 250 грама захар, 150 грама масло, 200 грама сухар (може и сами да си направите от препечен хляб), 1 яйце, 2 ванилии, 800 г кайсии (вместо плодове може да се използва сладко). Приготвяне: Маслото се разбива със 150 г захар и се прибавят ситно счукания сухар, яйцето и ванилията. Получената еднородна смес се слага във форма, намокрена с вода, и престоява в хладилника, докато се стегне. След 3 ч. отгоре се разстила пюрето от кайсиите, разбити с останалата захар (или сладко, разбито на пюре).

Торта “Ореховки”

Продукти: 30 броя ореховки, 1 шоколад, 250 грама краве масло, 3 яйца, 3/4 чаени чаши кристална захар, 1/2 чаена чаша пудра захар, 2 1/2 чашки кафе еспресо, 1 супена лъжица брашно. Приготвяне: Разбиват се до побеляване яйцата и захарта на топло, след което се оставя сместа да изстине. Маслото се разбива с пудра захар на гладка смес. В една чаша кафе размиваме брашното и сваряваме крем. Като изстине прибавяме масления и яйчния крем. В останалия екстракт от кафето потапяме ореховките и ги нареждаме по 10 на ред в тортена чиния. Отгоре настъргваме шоколад и оставяме в хладилника да се втвърди.

0 коментара:

Публикуване на коментар