8.11.09

Честит Рожден Ден , принцесо Sahrazada !


Днес е най-значимият Празник в Гората! На този ден, 8 ноември, преди една година се е родила принцеса Sahrazada. По този случай списание “Горски обитател” организира тържествено преброяване на животните, които принцесата е приютила през тази година в Гората на своето царство. Равносметката е следната:

Първи вид – Диви животни в процес на опитомяване

Вълци – 4 броя (Бял, Черен, Червен, очаква се Сивата Вълчица)
Мечки – 4 броя (Мечката кулинарка, Меци и децата й Мечо Пух и Мечо Ух)
Лисици – 3 броя (Лисичето без Малкия Принц, Сребърният Лисик Килрой, Малката Лисичка на Римаян)
Crow - ? броя (броят ще се уточни след като стане ясно дали е Врана или Гарга)

Втори вид - Опитомени:

Агънца – 1 брой (Мери, но се очакват още “30 крави” на Мери Попинз)
Мангусти – 3 броя (по-точно 1, но върши работа за 3)
Птици – 4 броя (Сова Совичка, Сова Магьосник, Бащата Щъркел, Пощенски Гълъб)
Котки - 2 броя (Малкото коте, Тица – съкратено от”тигрица”)

Земноводни и насекоми – 2 броя (Раче, Скорпион-м.р.)
Трети вид - С неясен произход и статут:
Разни – 3 броя (Вещица, Трол-той защо отсъства?, Конджур-той защо присъства?)
Четвърти вид – пропуснати в преброяването(молим ги за извинение!)
................................................................

След като приключи преброяването, списанието организира тържествен концерт за Празника. Тук редакторите се сблъскаха с малка трудност, искаха животните да припяват на певицата, но не можаха да намерят текста на песента, публикуван писмено в Нета. Наложи да припяват по слух. Но това не намали интусиазма на присъствуващите и песента прозвуча прекрасно:

Честит Рожден Ден, принцесо Sahrazada!


Свят създаден с приказки чудесни,
минали през много векове,
как една мечта с любов голяма
даже демон не може,
не може да спре.
Тя разказва много чудни тайни
за лъжа, коварство и любов.
И доброто вечно побеждава
в този свят - добрината
и демон не може да спре.
Ти живееш в нас, Шехеразада,
символ си на влюбена жена.
С твойте приказки, Шехеразада,
символ си на вярната жена.
Нощ след ден, ден след нощ
демони разхождат се в съня...
Нощ след ден, ден след нощ
ти ще победиш с любов страха!
Сънищата все ще се повтарят,
приказките все ще се редят
и това, че в този свят прекрасен
любовта зла магия не може,
не може да спре.
Ти живееш в нас, Шехеразада
.....................................................

Заключение: Редакцията на сп.”Горски обитател” приканва днес всички приятели на Sahrazada да пеят и танцуват до полуда!
*****

От Sahrazada:
Преди да публикувам този прекрасен подарък си позволявам да добавя и нещо от мен

Препоръчваме още :-)

Вкусно похапване!


9 коментара:

Sahrazada каза...

Много, много благодаря! И без да интелектуализирам чувствата и емоциите си ще кажа, че се разплаках от радост, от благодарност за проявеното внимание, от удовлетворение за добре свършена работа и от ще какво ли не, докато слушах хубавата песен за Шехерезада.

Благодаря от цялото си сърце и душа! Много ви обичам ВСИЧКИ!

Разбира се то е ясно, че няма как да не се захвана веднага с Crow! И веднага да поясня че е врана, а не ГАРГА. И тъй като след празника на Хелоуин враната се върна от оня свят доста променена (за добро), пожела да бъде изписана с малки букви като свидетелство за скромност и осъзнатост. А иначе гаргите са птици от семейство Вранови, но враните не са птици от семейство Гаргови. Получи се нещо като за: "Совите не са това, което са" Но в крайна сметка да не издребняваме. В нашата Гора всичко е възможоно така че....нападайте тортите! И весело изкарване на всички!

Нанук каза...

Много специален ден за мен и за цялото ми семейство. ЧРД! Шехерезада!

Родна стряха

Бяла спретната къщурка.
Две липи отпред.
Тука майчина милувка
сетих най-напред.
Тука под липите стари
Неведнъж играх:
Тука с весели другари
Скачах и се смях...
Къщичке на дните златни
кът свиден и мил!
И за царските палати
не бих те сменил!

От Нанук, Кирчо и Боби

Боян каза...

Честит рожден ден, красавице моя! (дали е моя не се знае, но че е красавица с това всеки е наясно!

Никой да не пипа онази торта на която има цифри 80, тя е за мен! Не че съм на толкова години, но ако я изям цялата ще стана два пъти Х толкова килограма. Сега съм 155. Но ще я изям тайно от Принцесата, защото тя твърди, че един мъж не трябва да тежи повече от 100 кг. Ако тежал повече пак бил хубав тя вече каза, че харесва по-едричките, обаче това би могло да се отрази зле на семейния бюджет по перота "храна и препитание", а тя е както знаем голяма спестовница (Раците са си такива, за това сред тях са най-богатите хора на света) и управлява семейния бюджет с броколи и спанак. А пък аз имам приятели, които тежат по 250 кг. Ето ви сега една задача. Колко килограма спанак трябва да изядат двама мъже по 250 кг. за 4 хранения на ден, така че да се вместят в бюджета на Принцесата-Рак. Задачата е сложно и единствено нашата рожденичка може да я реши по едни нейни специални формули при които приходите са винаги в аритметична прогресия спрямо разходите. Или казано с математическите аксиоми на нейната математика: "Един разход би могъл да оправдае съществуването си само ако още при самото му възникване е с отрицателен знак по отношение на прихода повдигнат на втора степен и получен като сума от възникването на разхода."

А сега отивам да изям тортата 80.

Щъркел Шаренков каза...

“Мила моя Sahrazada, сигурно много си пораснала! Сякаш беше вчера като прелетях през девет планини, за да те оставя в най-сигурните ръце. Помни, че всичко хубаво, което притежаваш, дължиш на Юлето. Искам да ти честитя Празника и най-отговорно да заявя, че оттогава нямам никакви родителски права над тебе. И не искам сега да споря по въпроса: Кой носи бебетата? На тая тема подготвям трактат и ще го посветя на тебе. Но сега ти пиша по друг един специален повод: Вчера рано-рано сутринта изпратих Пощенския Гълъб, който работи като куриер в една спедиторска фирма, да занесе подарък на Юлето за Празника. Но за съжаление той не можал да пристигне при нея днес – снощи прелетял над някакъв казан за варене на ракия и му се завило свят. Утре сутрин щял да бъде вече “на себе си”. Така, че Юлето да очаква подаръка си по пладне. Аз за всеки случай му дадох номера на нейния GSM, за да я предупреди за часа на пристигането си. Мила Sahrazada, целуни Юлето от мене! Ех, как съжалявам, че няма да мога да си клъвна от вкусните й торти, но моят дял отстъпвам на Белия Вълк.
Чао засега! Мислете за мен с добро! “

Юлияна каза...

Ай добре че ме предупредихте за тази изненада Мили Щъркеле, защото моя мобилен нощно време е изключен и по някога дори и по пладне не е включен. :) Тази нощ ще го оставя "онлайн" щом е по такъм важен повод. Предишния подарък, която получих е изключително ценен за мен, той беше за моя рожден ден. А какъв ли ще е сегашния? Нека да сме живи и здрави да дочакаме тази изненада. Също така предишния Пощенски Гълъб бе един много симпатичен и обаятелен Мъжки Гълъб от един прекрасен пристанищен град кацнал край една гооолямаа река, но не Река Амазонка, а друга. Сигурна съм, че и утрешния Гълъб няма да посрами съгражданите си. :)

А вие мили вестоносецо Щъркел Шаренков, бързайте, защото укасняхте, вече идва зима тук при нас, а вие още не сте потеглил на юг. Не бъдете безотговорен към здравето и живота си, защото кой на пролет ще донесе бебетата?! Дали да не си поръчам едно негърче-амазонче, а също и жълто-китайче, червено индианче и светло бяло викингче, а за българчето ще питам Пощенския Гълъб утре. :-) Дано да не ме сметне за куковица и да откажат да летят повече в тази посока.

:-)

Найди каза...

Честит рожден ден и от мен!Шехеразада винаги ще бъде символ на необикновеното, тайнственото, на вълшебствата и пътешествията! Още веднъж честито и съм сигурна, че и другите години ще бъдат весели и щастливи!С Благодарност и Обич!Найди

Римаян каза...

Пожелавам и на Юлето,
и на всички в нашата дъбрава
много здраве, щастие,
че и веселбата да е до забрава!
Поздрави за всички привърженици на свръхестественото, и необяснимото, фантастичното, но смесено с явното и с тайнственото, необичайното, чудното и удивителното, като ви "заклевам" винаги, когато се нуждаете от нас, идвайте при Шехеразада, да се зареждате в трудното си ежедневие от приказните и чисто житейските сюжети - нашето творчество.

Маргарита каза...

Днес е голям празник и за „Горски обитател”, и за „Млад новинар” и за.... и за принцеса Sahrazada, защото всички те нямаше да съществуват, ако не беше тяхната мила покровителка – Юлияна! ТЯ днес има РОЖДЕН ДЕН!
Честито! Нека да е здрава! И дано и в дните напред да остане все така мъдра, чувствителна и нежна!

Романтична празнична вечер ти желая, мила приятелко!
http://www.youtube.com/watch?v=_0loJvZ9Xqo&feature=related

Юлияна каза...

Благодаря ти мила моя вълшебнице! Какво щях да правя без теб и без твоите епизодични чудеса, които сгряват душата ми винаги!

Забавих се с отговорите, защото бях на море, извини ме.

Публикуване на коментар