22.11.08

Хакерка

Здравейте днес бях програмистка. Хи! (: Голям зор е това, но като за първи път май се справих успешно, още не се знае, зашото в момента въвеждам текста на статията, ще се разбере дали нещо е останало от блога чак, когато натисна копчето за публикуване. И така, както сте забелязали статиите на първа страница (главна) се появяват в пълния си вид, което е грозно. Сайтаджийския ми поглед върху нещата (както някой каза) е подразнен от тази липса на естетика в блоговете.

Реших, че трябва да има малък абзац който да въвежда в съдържанието на статията и след него връзка "прочети още". Така е що годе стилно, толкова, колкото малките възможности на един блог позволяват да се постигне какъвто и да било стил и класа. Доста дни рових, за да търся какъв е този модул, който трябва да се инсталира, за да стане това, което искам.

Днес открих един блог със съвети по тези въпроси. Оказа се, че не е модул а е хак. Сега ще видим какво съм омазала и дали ставам за хакер (както съм ви казвала хакерите са добрите, кракерите са лошите). Благодарности на пича, който е създал блога със съвети как се прави това и онова ще му сложа линкче към статията, ако всичко е наред.

Източник: http://www.tricksforblogger.info

Expandable Post Summaries е метод , с който на основната страница на блога се показва кратък абзац от статията ви, последван от линк „ Прочетете Целият Текст..” (или каквото вие решите да пише). Това позволява на читателите ви да прегледат кратките резюмета на статиите ви на заглавната страница на блога. Това е много по-удобно отколкото стандартното показване на цели статии в Blogger.

Много Блогъри се оплакват, че срещат трудности следвайки обясненията в официалната секция за помощ на Blogger. Поради това в тази статия ще ви обясня по много по-лесен начин как да си направите блога, така че да показва кратки резюмета на статиите ви на заглавната страница.


Стъпка 1: Добавяне на код към CSS.

Първо отидете на Оформление / Редактиране на HTML кода. Запазете си шаблона, ако оплескате нещата да може да го възстановите. Става като натиснете върху „Изтегляне на целия шаблон”. След това намерете краят на Head Секцията: тя завършва със този таг . Точно преди този таг поставете следният код :



Запазете Шаблона.

ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКА: Малко преди има таг ]]> . Кода който поставяте трябва да се намира между тези два тага.

Стъпка 2: Добавяне на Линк в края на резюмето.

Отидете пак на Оформление / Редактиране на HTML кода. Този път дайте отметка на „Разгъване шаблоните на притурки”. Ако не отметнете там , няма да може да видите следващят код. Намерете този код (Най-лесно се търси като натиснете CTRL+F и в търсачката на браузера поставите това което търсите). Този код


Прочетете Цялата Статия...

поставете веднага след

Забележка: Ако искате да промените размера и цвета на линка променете кода така :


Прочетете Цялата Статия...


Където размера ще променяте от size=”120” ,а цвета от color=”red”. Стойностите които ще променяте са във кавичките.

Стъпка 3: Модифициране на Статиите ви.

Отидете на Настройки / Форматиране. Най отдолу има поле озаглавено „ Шаблон за Публикации”. В това поле поставете следният код :

Началният Абзац Тук Остатъка от статията тук

Запазете настройките.

Сега като дадете на Създаване на Публикация и натиснете Редактиране на HTML кода ще видите горният текст , който записахте в шаблона за публикации. На мястото на „Началният Абзац Тук „ поставете началото на статията ви, което ще се вижда на заглавната страница. Другата част от статията напишете на мястото на „Остатъка от статията тук”. В никакъв случай не трийте и .





Забележки : Този хак няма да се появи автоматично на старите ви статии. Нужно е всяка статия поотделно да я обработите. Текста който искате да се вижда само във пълната статия ограждайте отгоре с и отдолу с . Тази редкация я правете като сте в режим редкатиране на HTML кода.

2 коментара:

Sahrazada каза...

Бравус! Станало е, чак да не повярва човек! Сега да видя ка да поставя линк към блога на човека, че да не се сърди, че му крада статиите. А пък и то от тази статия нищо не се разбира, защото кодовете не са излязли. (:
Но все пак това е лексикона нали? Не мога в тетрадката да рисувам и кодове, скобички, ъгълчета, две точки и прочие джаджи.

Юлияна Super Master Hacker каза...

Колко вода изтече от тогава от тези пъри опити през миналата годината....Ей го то си мина една година. И какво е равносметката? Е, доста е добра! 10 сайта, от които 6 работят на пълна мощност; 2 в процес на разработка и един съвсем в начален етап. казвам 10, защото си броя и онзи злочест Некерман, който първоначално направих с Гугъл сайтове, а после прехвърлих на друга система, но той си е в нета и си се вижда и намира. Тази наша непослушна Sahrazada до скоро имаше проблем, нещо беше болничка и то от прекалено човъркане за уж по-добре да е, пък то стана по-зле. Дето казват старите хора: "Много хубаво не е на хубаво"; "Да би мирно седяло, не би чудо видяло" и прочее верни неща. Проблемът и беше, че процентите на Search Engines (вече знаете какво е това писала съм за него) бяха много малко в сравнение с другите сайтчета. И аз си мислех, че от моето човъркане по неща, които не разбирам нещо се е случило лошо. И писах писма до кой ли не. И никой не можа да ми кажа, защо е така, а уж са многознайковци. И аз вече се гласях да инсталирам всичко отново, нов шаблон и всичко от начало. Обаче Гугъл чу за неволите ми и сега като се е юрнал е направил процентите на 207.00 (23.71%) и всеки ден растат, а бяха едва под 100 много зле беше. И така потвърди се тезата на един човек, че: "Когато добрата съпруга дарява гугъл с ласки, той ти отвръща със същото." :-))))
Явно е трябвало да напиша няколко писма (3) до трима многознайковци, за да прочете Гугъл, че тук имаме грижи.

Такива ми ти работи. Хехе майтап Уили. Важното е, че всичко работи и няма да преинсталирам нищо.

:-)

Публикуване на коментар