26.12.08

Напиши писмо на сираче


Над 160 деца участваха в кампанията „Напиши писмо на сираче”. Писмата ще получат четири социални дома, за деца без родители. Най-много писма са изпратили децата от 8 до 16 годишна възраст от Бургас, Поморие, Руен и Айтос.

Ръчно изработени картички с коледни и новогодишни пожелания ще създадат нови приятелства, чувство за съпричасност и посланието, че не си сам. Повечето от децата са оставили и своя адрес за обратна връзка и кореспонденция.

Примерът, който ни дават тези деца и техните учители подели кампанията е показателен. Събирането на средства от лицемерна SMS благотворителност не е точно това, което ще стопли изоставеното детско сърчице, макар, че безспорно ще го нахрани и облече, в случай, че събраните средства не изчезнат някъде. Получаването на ръчно изработена картичка и протегнатата за приятелство ръка обаче е това, което ще усмихне детето без родители. Причината е, че скромността и възпитанието на повечето от децата израснали и отглеждани в социален дом все още не познава силата и властта на финикийския знак.

0 коментара:

Публикуване на коментар