22.6.09

Синята птица и бялата врана

Всички казват, че да хванеш “синята птица”(птицата на успеха), е много трудно. Много хора тичат след синята птица, поставят капани и примамки, но не успяват да я уловят. Просто трябва да се държите така, че на нея да й се прииска сама да кацне на рамото ви. Позволете си да бъдете не като всички, не се сливайте със сивата маса. Да бъдеш “не като всички” не е лесно, за това е необходимо мъжество и упоритост.

Но нали именно "белите врани” преобърнаха света, направиха потресаващи научни открития, създадоха великолепни филми, написаха изумителна музика.

На “бялата врана" не й е лек животът, нея я ненавиждат заради оригиналността й, на нея й завиждат, от нея се страхуват, но тя никога не остава незабелязана. Нея винаги я помнят – и когато я обичат и когато я ненавиждат. Но главното е това, че тя винаги постига в живота това, което поиска.

Бъдете спокойни и уверени в себе си, позволете си да грешите и да падате, но винаги се изправяйте и извличайте уроци от грешките си. Синята птица обича именно такива хора. С доверие кълве “зрънца” от дланите им.

0 коментара:

Публикуване на коментар