13.10.09

Новите приключения на Мечо Пух

Вестник The Daily Telegraph ("Дейли Телеграф")публикува въведение в новата книга, на англиския писател Дейвид Бенедиктус "Завръщането в Стоакровата гора”, която е продължение на приключенията на Мечо Пух. Там са споменати и Мечето, и Прасчо и Кристофър Робин и магаренцето Йори. Те “беседват” с автора, който им обещава да пише за техните нови приключения.

Прасчо се оплаква от затруднено броене до 80 и казва, че никак не му харесала историята за Слонопотамите, а Йори се съмнява в способността на разказвача да напиша нещо вярно и въздиша: "Какво знае той за магаренцата?". Самата история се появи в американските и английските книжарници на 5 октомври тази година.

Кандидатурите на автора и на художника са одобрени от изпълнителя одобрен от фонда Pooh Properties Trust, който управлява наследството на Алън Александър Милн, автор на оригинални истории за Мечо Пух, и на илюстратора Ърнест Шепърд. През януари 2009 година, когато издателството Egmont Publishing е съобщило за проекта,то обявило, че в новата книга ще има 10 глави и 150 илюстрации.

0 коментара:

Публикуване на коментар